8 évvel eltűnése után került elő a macska: a gazdik keresik azokat, akik eddig vigyáztak rá
Egy nyolc évvel ezelőtt eltűnt macska csodával határos módon újra találkozhatott gazdájával, aki szeretné tudni, ki vagy kik vigyáztak rá az elmúlt években.

GettyImages-1280613009
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Georgina Louise, egy vörös-cirmos macska eredeti tulajdonosa nemrég érdekes telefonhívást kapott a délkelet-angliai Surrey megyében található állatorvosi rendelőből, miszerint az elveszett kedvencét megtalálták, a mikrochipje alapján azonosították.

A gazdi egyszerre örült, és teljesen le volt sokkolva a hírtől, meg is osztotta a nem mindennapi történetet a közösségi oldalán. Arra gyanakodott a nő, hogy Nigel, a tékozló macska valahol másutt talált otthonra. 

A tékozló macska

- Hiányzik valakinek ez a macska? Nagyon furcsa története van. Eredetileg az én macskám volt, még 7-8 évvel ezelőtt tűnt el. Tegnap kaptam egy telefonhívást arról, hogy megtalálták, valaki nagyon vigyázhatott rá az elmúlt években - írta a posztjában.

Kiri Bos, Georgina Louise egyik barátja elmagyarázta, hogy a csavargó macska sokáig boldog, szerető cicus volt, de idővel magával ragadta a kóborlás szele, és egyre hosszabb és hosszabb időre tünedezett el. Egy darabig még gazdija a nyomára bukkant, vagy telefonon értesítették szeretett macskájának hollétéről.

Egy alkalommal több kilométerre barangolt el otthonától, méghozzá a chertsey-i Botleys kúriába, ahol épp esküvőt tartottak. A bátor macska ételt lopott az esküvői büféből, és rátámadott a mellette elhaladó vendégekre. A személyzet arról számolt be, hogy látták, ahogy egész nyulakat hord el, és az udvaron rókákkal harcolt. 

Ezután ismét visszakerült eredeti otthonába, de már nem úgy viselkedett, mint korábban. Ráfújt az emberekre, karmolt, nem engedett senkit a közelébe. Még pár alkalommal vissza-visszatért, aztán egyszer csak eltűnt, akár a kámfor, és családja a legrosszabbat feltételezte. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- A barátom azóta elköltözött - írta posztjában Kiri Bos - Az elmúlt nyolc évben rengeteg dolog változott az életében. Most már családja és kisgyerekei vannak. Aztán hirtelen telefonhívást kap arról, hogy megtalálták Nigelt, hihetetlen! 

A poszt alá egy kommentelő odaírta, hogy nemrég ők is egy "Nigelre" bukkantak a házuk környékén, akit etettek, hogy megbízzon bennük a macska. Ezután macskahordozóba tették, és elvitték állatorvoshoz - így tudta beszkennelni a doktor a mikrochipet. Ezután az állatorvos őket is értesítette, hogy egy ideje elcsatangolt egykori gazdájától, méghozzá nyolc éve. Tehát nekik köszönhető, hogy egymásra találhatott a gazdi és cicusa, de az még mindig rejtély, mi történhetett vele korábban.

Az imádni való macska állítólag egészséges, teljesen jól érzi magát, és hosszasan dorombol, élvezi, ha simogatják, vagy odabújnak hozzá. Nigel gazdija és segítői szeretnék megtalálni azokat, akik az elmúlt években vigyáztak kis kedvencére. 

8 fotó, ami jól bizonyítja, hogy a macskák az álcázás mesterei

A macskáknak a rejtőzködés nagyon jól megy, amit ezek a képek is bizonyítanak.

(Cikken belüli kép forrása: Kiri Bos / Facebook, borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük