A bölcsődéből hazafelé rabolták el a kisfiút: most, 34 évesen találkozhatott újra a szüleivel
Kiderült, hogy a kisfiút eladták egy gyermektelen párnak.

ures-hinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harminckét évnyi keresés után talált rá elrabolt fiára egy kínai pár: a ma már 34 éves férfi kétéves volt, amikor 1988-ban elvitték egy szállodából. A család újraegyesülésére egy hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón került sor - adta hírül a BBC News.

A hatóságok szerint az elrabolt fiút annak idején hatezer jüanért - ez ma 261 ezer forintnak felelne meg - adták el egy gyermektelen párnak. Mao Jin 1986 februárjában született. Kétéves volt, amikor édesapjával, Mao Csen-csinggel hazafelé tartottak a bölcsődéből a Senhszi tartománybeli Hszianban, és megálltak egy szállodánál, mert a kisfiú szomjas volt.

Csak egy pillanatig nem figyelt az apa

Az apa lehűtött egy kis forró vizet a gyereknek, és néhány pillanatig nem figyelt oda, ami elég is volt ahhoz, hogy a fiút elrabolják. A család egész Hsziant és környékét átkutatta, plakátokat helyeztek ki mindenhol. Az édesanya, Li Csing-cse felmondott a munkahelyén, hogy minden idejét fia keresésének szentelhesse: az évek során számos kínai televíziós műsorban feltűnt, csaknem 100 ezer szórólapot osztott szét több mint tíz tartományban, ám hiába.

2007-ben önkéntesnek jelentkezett az eltűnt gyerekek felkutatására szerveződött csoporthoz. Azóta 29 gyermeket segített hazajuttatni családjaikhoz. A kínai állami média szerint idén áprilisban aztán a rendőrség kapott egy fülest egy Szecsuan tartományban élő férfiról, aki még évekkel ezelőtt fogadott örökbe egy kisgyermeket.

A hatóságok megtalálták a ma már 34 éves adoptált személyt, akiről a DNS-vizsgálat igazolta, hogy Mao Csen-csing és Li Csing-cse rokona. Mao Jin, akit Ku Ning-ningre kereszteltek át, egy lakásdekorációs üzletet vezet. A család újraegyesülése után a férfi elmondta, nem tudja biztosan, hogy mit hoz a jövő, de szeretne időt tölteni a szüleivel. Az 1988-as ügyben tovább folyik a nyomozás.

A cikk az ajánló után folytatódik

A csecsemőrablás és -kereskedelem évtizedek óta probléma Kínában. Hivatalos adatok ugyan nincsenek, de az eltűnt gyerekek felkutatására szerveződött csoport weboldalán jelenleg 14 893 bejegyzésben keresnek eltűnt fiúkat és 7411-ben eltűnt lányokat. 2015-ben úgy becsülték, hogy évente 20 ezer gyermeket rabolnak el Kínában.

Kiemelt kép: Getty Images

8 elrabolt gyerek, aki a csodával határos módon szabadult meg

Elképesztő és végtelenül szerencsés megmenekülések: nyolc olyan gyerek történetét mutatjuk be, akiket elraboltak, de hihetetlen módon megszabadultak rabságukból.

Ezt is szeretjük