18 évvel ezelőtt elrabolták babáját, most újra találkozott vele az édesanya

Megrendítő történet, mely 18 év után happy enddel zárult.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megrendítő, egyben döbbenetes az eset, ám mindeközben igaz: 18 évvel ezelőtt egy nővérnek öltözött nő elrabolt egy kisbabát egy fokvárosi kórházból, édesanyja mellől. A kislány és édesanyja most újra találkoztak.

A gaztettet megelőzően ez a közös kép készült. Celeste itt még boldog

Döbbenetes gyermekrablás

Történetük megrendítő és döbbenetes. Celeste Nurse 1997-ben adott életet kisbabájának császármetszéssel. Nem sokkal a szülés után, amikor az anya még aluszékony volt a beavatkozást követően, egy nővérruhát öltött nő - mint később kiderült, a gyerekrabló - ment be a szobájába. Ágya körül sertepertélt, kórházi öltözete miatt azonban nem keltett gyanút Celeste-ben.

Az álnővér megkérdezte az anyát, felveheti-e a kisbabát, mondván, hogy az sír. Celeste bízván a nővérben, mint a szülészet dolgozójában, rábólintott kérdésére, majd pillanatok alatt el is aludt.

Amikor felébredt, a babának hűlt helye volt. Senki sem találta őt a kórházban, és a nővérruhába bújt nő is eltűnt. Hiába hívták a rendőrséget, nem leltek a nyomukra. A baba a  rejtélyes eltűnés okán a Zephany nevet kapta, mely héberül annyit tesz, az Úr elrejtette.

Csodával határos véletlen

Celeste és férje, Morne még három gyereket vállaltak, akik közül az egyik, Cassidy, középiskolás korában egy furcsaságra lett figyelmes. Ismerősei sorra azt mesélték neki, az egyik végzős diák teljesen úgy néz ki, mint ő. Kíváncsi lett rá, és meg akarta ismerni. A két lány összebarátkozott, és Cassidy elmondta otthon, mit mondtak barátai. Apjában, aki idő közben elvált Celeste-től, valószínűleg azonnal felcsillant a remény, mindenképpen látni szerette volna a hozzá úgy hasonlító lányt.

Egy gyorsétteremben egyeztettek találkozót, ahol olyan kérdéseket tettek fel a végzős lánynak, amikből kiderülhet, nem elveszett lányukat találták-e meg. A születésnapja stimmelt, és arra is fény derült, hogy egyáltalán nem hasonlít állítólagos szüleire. Morne később a Facebookon is megkereste őt, és látta, hogy a fotóin is nagyon hasonlít az ő három gyermekére.

Anya és lánya újra találkoztak

A nyomozgatás után Morne küldött exfeleségének egy fényképet a középiskolás lányról. Celeste azonnal érezte, hogy ő a lánya. Azóta egy DNS-vizsgálat is lezajlott, és bebizonyosodott, hogy valóban az elrabolt Zephanyról van szó, aki, mint kiderült, a család lakhelyének közelében nőtt fel.

Zephany és édesanyja tehát újra találkozhattak, amire Celeste könnyekig hatódva emlékszik vissza. A babát elrabló, 51 éves varrónőt gyermekrablásért és okirat-hamisításért vonták felelősségre a bíróságon, ám Celeste kész megbocsátani neki, sőt, hálás, amiért szépen felnevelte lányát.

Fotó: crimsonnews.org

Ezt is szeretjük