3 tuti tipp, hogy kitűnj a többi gyakornok közül: akár állást is kaphatsz
Tetszik a gyakornoki helyed? Szívesen maradnál? Tegyél érte! Így lehetsz a főnök kedvence.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári szünet remek alkalom arra, hogy szerezz egy kis rutint, és begyűjts némi szakmai gyakorlatot - akkor is, ha ezt az iskolád egyébként nem írja elő kötelezően, hiszen a tapasztalat jól jöhet a későbbiekben.

Ha szerencséd van, a gyakornoksággal még egy kis pénzt is kereshetsz, de ha követed a tanácsainkat, a befektetés hosszabb távon is kamatozik majd, hiszen könnyen lehet, hogy a főnököd érdemesnek talál arra, hogy alkalmazotti státuszba léptessen a gyakornokiból.

Találd fel magad!

A legrohanósabb napokon könnyen megtörténhet, hogy a főnökeid vagy a kollégáid egyszerűen elfeledkeznek rólad, hiszen mindenkinek annyi a dolga, hogy nem jut eszébe még a gyakornokot is instruálni.

Ha neked van éppen szabadidőd, találj magadnak feladatot: rendezd ABC-sorrendbe az iratokat, amikért te felelsz, rakj rendet a közös konyhában vagy válogasd át a leveleket.

Ha ezután is maradt időd, nyugodtan szólj a főnöködnek, hogy be tudsz segíteni, vagy kérdezd meg valamelyik kollégádat, hogy neki nincs-e szüksége segítségre.

Ha nem kell folyton terelgetni, hanem magadtól is hasznossá tudod tenni az ott töltött időt, és érdemben cselekszel a cég javára, a főnöködnek eszébe fog jutni, hogy talán a gyakornoki időd letelte után is megérné, ha maguknál tartanának.

A pontosság nagy erény

Természetes, hogy nyáron a szórakozásra is próbálsz alkalmat találni, főleg, ha azok a barátaid is csábítanak, akik nem dolgoznak. Fontos azonban, hogy erőt vegyél magadon, és idejében elköszönj esténként, hiszen másnap neked pontosan kell érkezned.

Ha egy görbe este miatt reggel elkésel, vagy másnap fáradt leszel, és nem végzel a kijelölt határidőkig a feladatoddal, azt egy főnök sem nézi jó szemmel. Lehet, hogy a felettesed laza, és azt látod, hogy a kollégáidnak elnézi, ha egyszer-egyszer kialvatlanul érkeznek, de ne feledd, te még csak gyakornok vagy, akinek bizonyítania kell.

Ha mindig időben és frissen, munkára készen jelensz meg, valamint a feladataidat is rendesen elvégzed, akkor a főnököd szemében megbízható, komoly gyakornoknak tűnsz majd, akivel fiatal kora ellenére is érdemes számolni.

Csinálj helyet magadnak!

Ha a főnököd látja, hogy jó munkaerő lennél, már csak arról kell meggyőznöd, hogy a cégnek szüksége is van a tudásodra. Keress magadnak valami feladatot, amit magadra vállalhatsz.

Ha észreveszed, hogy a főnöködnek nehézséget okoz a német ügyféllel levelezni, te viszont perfekt vagy, akkor ajánld fel, hogy szívesen átveszed a kapcsolatot, vagy lefordítod a leveleket.

Ha elkezdenek számítani a munkádra, máris sokkal nehezebben válnak meg tőled a gyakornokságod letelte után.

Ezt is szeretjük