65 év után került vissza a nagymama báli táskája: megható dolgok voltak benne

Egy iskolai bálon keveredett el a retikül, benne számtalan személyes holmival. Aztán 65 évvel később felújították az intézményt.

taska

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A középiskolai bálok mindenki számára felejthetetlenek, Marty Ingham Everettnek, leánykori nevén Martha Ina Inghamnek viszont sajnos negatív élményként maradt örök emlék, ugyanis elhagyta a retiküljét. Azt azonban sosem gondolta volna, hogy 65 évvel később megtörténik a csoda, és újraélheti fiatalkorát. 

A most 81 éves nő 16 évesen vett részt az ünnepségen, ami minden tini életében hatalmas eseménynek számított. A bál hevében azonban a kistáskája becsúszott az egyik terem falán található résbe, ahonnan kísérője segítségével sem sikerült kiszedni. 

Időkapszula a múltból

2019-ben, az intézmény felújítása során a renoválást végző munkások a törmelékek alatt kiszúrtak valami oda nem illőt: egy báli retikült. Leadták az iskola igazgatóságának, akik kinyitották a táskát, és tartalmától könnyekig hatódtak. 

elhagyott táska  facebook
Fotó: Facebook

A különleges tárgy 1954 óta porosodott az épület egyik rejtett zugában, és az általános piperén túl személyes emlékekkel volt tömve. A nosztalgikus hangulatú, fekete-fehér fotóknál is romantikusabb volt az a három kézzel írt szerelmes levél, amivel az ifjú lányt ostromolták a lovagok. 

A Facebooknak köszönhetően sikerült felgöngyölíteni, ki lehet a jogos tulajdonos, és egyből kipostázták az időkapszulát. A nő szóhoz sem jutott a meghatódottságtól, amikor átvette a csomagot, annyi rég elfeledett emlék elevenedett fel benne. A kommentelők azonban nem elégedtek meg a happy enddel, és kíváncsiak voltak a mögötte lévő történetre, amit Martha meg is osztott. 

elhagyott táska tartalma facebook
Fotó: Facebook

Elmondása szerint abban az időben három fiú udvarolt neki. Belül azonban mindig tudta, hogy Paul, Carter és Torchy közül Carter az, aki valóban megdobogtatja a szívét. Neki mondott igent a bálra, és vele szerepel a táskában talált fotókon is, melyek még otthon készültek róluk. Az első szerelem nem tartott örökké, de ma is melegséggel gondol a jóképű srácra, akihez olyan meghatározó élmények kötik, mint az első bál - és az első táska elhagyása. 

A kiemelt kép illusztráció. Fotók: Getty Images Hungary, Facebook/Greater Clark County Schools.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nézd meg ezt is - Paint-rajzok 87 évesen

Minden bizonnyal még a program tervezőinek szeme is megakadna a műveken.

Ezt is szeretjük