Ilyen egy elhagyatott ház belülről a messzi északon: hátborzongató és gyönyörű egyben
A fiatal fotós Skandinávia magányosan álló házait fedezi fel.

elhagyatott-ház-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ tele van számos érdekes és hátborzongató hellyel, de talán még ijesztőbb egy olyan területen belefutni a szellemházakba, ahol alapból sincs túl nagy pezsgés és élet. Az északi sarkkörön túl már csak nagyon kevés településen élnek emberek, az itteni elhagyatott házak pedig vérfagyasztó látványt nyújtanak. 

Britt Marie Bye egy fiatal norvég fotós, aki sok emberhez hasonlóan vonzódik az olyan elhagyatott helyekért, amik egy szebb kor emlékét őrzik. A lány elhatározta, hogy felfedezi Skandinávia legérdekesebb magányosan álló épületeit, a sorozat egyik legkülönlegesebb darabja pedig Petra háza.

Több mint 100 éves emlékeket őriz Petra háza

Az elhagyatott ház Észak-Norvégia egyik szigetének csúcsán található, egy kis halászfalu peremén, közel a jéghideg Norvég-tengerhez, magas hegyek ölelésében. Nem könnyű megközelíteni, éppen ezért sok-sok év alatt elnéptelenedett, és már csak a magányosan álló házak őrzik az egykori élet emlékét. A Bye által bemutatott kúria története a 20. század elején kezdődött, amikor egy Sedrup nevű férfi építtetni kezdett egy nagy házat, a munkálatokkal 1908-ban végeztek. A ház háromemeletes és 28 szobás volt, és saját szolgái voltak.

(Képek forrása: Boredpanda - bybrittm/Instagram)

Ezt is szeretjük