Omladozó, elhagyatott épületek, üres utcák: 8 európai kísértetváros, ahol már csak a turisták járnak

Ezek a települések mementóként őrzik a történelem egy-egy nem is olyan régi fejezetének emlékét.

pyramiden1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egykor tele voltak élettel, mára üres utcák és omladozó falak jelzik, hogy volt idő, amikor itt is laktak emberek. A települések az évtizedek, évszázadok során komoly átalakulásokon mennek át, bizonyos helyszínek természeti katasztrófák vagy történelmi konfliktusok miatt elnéptelenednek.

Üres kísértetvárosokat Európában is jó néhányat találni, baljós hangulatuk, emlékezetük mágnesként vonzza az utazások során szokatlan élményekre éhes katasztrófaturistákat.

Elhagyatott helyek Európában

A szellemvárosokról a legtöbbeknek a Csernobil közelében található Pripjaty jut eszébe, ám ezenkívül is akad számos érdekes vagy megrendítő történetet őrző település. 

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük