Így nézhetett ki valójában VIII. Henrik: 7 reális kép híres történelmi figurákról
A régi idők nagy alakjait elevenítette meg a művész, hogy kiderüljön, hogyan is néztek ki a valóságban ezek a hírességek.

híres emberek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történelem során, még a fényképezés feltalálása előtt festményeken örökítették meg az utókor számára a hírességeket, uralkodókat vagy neves költőket. Ugyan az alkotások nagy része egészen élethűen visszaadja a hajdani ismert emberek kinézetét, azért mégsem olyanok, mintha fényképek lennének. 

A részletgazdag alkotások és a modern technika ötvözése során Nathan Shipley művész sikeresen életre keltette mesterséges intelligencia segítségével a festményeken szereplő alakokat. 

Valósághű festmények

Eddig is volt némi sejtésünk, hogyan nézhettek ki hús-vér valójukban a történelemkönyvekből ismert személyek. Most gyakorlatilag semmit nem bíztak a fantáziára, mindez köszönhető a művésznek, aki saját Instagram-oldalára tölti fel naponta az érdekesebbnél érdekesebb alkotásait. Nathan Shipley leginkább az angol előkelőkre fókuszált, de olyan híres embereket is megelevenített, mint George Washington vagy William Shakespeare. 

(Cikken belüli és Facebook ajánló képek forrása: nathan_shipley_vfx / Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük