Nem sejtette, milyen nagy veszélyben van a nő, miután megosztott egy képet magáról: a neten figyelmeztették

Feltöltött egy képet magáról ez a nő, a kommentelők hívták fel a figyelmét arra, hogy nagy veszélyben volt.

Elektrosztatikus haj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Natalie Stevens a napokban Jersey szigetén, a La Rocque parton sétálgatott, amikor furcsa bizsergést érzett a fejbőrén a homlokán. 

Amikor megnézte magát a telefonja szelfikamerájában, különös dologra lett figyelmes, amit le is fotózott, és feltöltött egy közösségi oldalra. 

Elektrosztatikus haj

Észrevette, hogy a haja nagyjából 10-15 percen keresztül az égnek meredve állt. A fénykép melletti szövegben még azt is leírta, hogy a kép készítése előtt mennydörgést is hallott a tengerparton.

Úgy tűnik, a nő nem vette komolyan a figyelmeztető jeleket, hiszen minden bizonnyal a vihar hatására vált elektrosztatikussá a haja. Ez épp olyan jelenség, mint amikor egy lufit dörzsölsz hozzá, amihez a hajszálak elkezdenek vonzódni.

A fotója alatt többen jelezték a nőnek, hogy nagy veszélyben volt, hiszen a hajszálak akkor merednek így az ég felé a természetben, ha villámcsapás fenyegeti. Szóltak neki, hogy legközelebb, ha ilyet tapasztal, azonnal hagyja el a helyszínt, mert csak a szerencsének köszönheti, hogy nem történt vele baj. 

A First Aid Training Cooperative elsősegélyképzést nyújtó szolgáltató is kommentálta az esetet, szerintük mindenkinek be kellene tartania a 30/30 szabályt. Ha a mennydörgés és a villámlás között kevesebb mint 30 másodperc telik el, akkor az azt jelenti, hogy "csapásterületen" tartózkodik az illető, ahonnan menedékbe kell húzódnia és legalább 30 percig maradjon ott az utolsó villámlás után. Azokat, akiknek égnek áll a haja, villámcsapás fenyegeti, ilyenkor térdre kell rogyni, előre hajolni - lefeküdni nem szabad a földre, mert a nedves talaj is vezeti az elektromosságot. 

Olvass tovább: ezért tilos zuhanyozni villámláskor!

És mosogatni sem szabad viharban.

Ezért tilos zuhanyozni villámláskor! Egyszerű fizikai magyarázat van rá

És mosogatni sem szabad viharban.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük