Rengeteg életet megmenthet az új találmány: így változtatná meg az éjszakai közlekedést

A találmány tesztelését már el is kezdték néhány helyen. Az erről készült felvételek futótűzként terjednek az interneten.

Megváltoztathatja az éjszakai közlekedést ez a találmány
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A jövőben sokkal könnyebb és biztonságosabb lehet az éjszakai közlekedés egy ausztrál cég új találmánya miatt.

A találmány tesztelését már el is kezdték néhány helyen. Az erről készült felvételek futótűzként terjednek az interneten, derül ki a Blikk Daily Mail cikke alapján készült írásából. 

Megváltoztathatja az éjszakai közlekedést ez a találmány

A Tarmac Linemarking ausztrál cég egy egyszerű, de nagyon okos ötlettel állt elő. Olyan festéket kezdtek el gyártani ugyanis, amellyel foszforeszkáló vonalakat lehet festeni az utakra. A festékben lévő speciális, fluoreszkáló összetevő megtalálható néhány gyermekjátékban is, írja a cikk.

A jelzővonalak festése megkönnyíti az éjszakai tájékozódást a sofőrök számára, és így biztonságosabbá teszi a közlekedést. Ha a járművezetők éjszaka is jól látják a vonaljelzéseket, amikor kanyarokhoz vagy kereszteződésekhez közelítenek, akkor gyorsabban tudnak reagálni, és rengeteg baleset elkerülhető lesz. 

A cég már el is kezdte a termék tesztelését Ausztráliában egy egy kilométeres útszakaszon. A fluoreszkáló vonalakról készült fotók futótűzként terjednek az interneten, írják. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A Tarmac Linemarking egyik munkatársa elmondta a Daily Mailnek, hogy mióta elkezdték a kísérletet, rengeteg megkeresés érkezett a céghez, különösen önkormányzatok és cégek részéről, akik szintén használni szeretnék a technológiát. A festékkel az utakon kívül parkolókat, járdákat és csónakrámpákat is fel lehet festeni a cég szerint.

8 kérdéses KRESZ-kvíz: szabad-e az álló járművön távolsági fényszórót használni?

A KRESZ-szabályok betartása a közlekedés minden résztvevőjére kötelező érvényű függetlenül attól, hogy valaki gyalogszerrel, kerékpárral, rollerrel, motorral vagy autóval indul-e útnak. Az alapvető tudás elsajátítása fontos, nélküle a saját és mások biztonsága is veszélyben lehet.

8 kérdéses KRESZ-kvíz: szabad-e az álló járművön távolsági fényszórót használni?

Kvíz!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük