Nemhiába imádja mindenki ezt a videót: nézd meg egy gólyacsalád nyarát egy percbe sűrítve
Nagyon különleges videót osztott meg a Magyar Állatvédelem néhány napja.

GettyImages-1372826660
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon különleges videót osztott meg a Magyar Állatvédelem néhány napja a Facebook-oldalánA megható felvételen egy gólyacsalád három hónapja látható egy percbe sűrítve.

A videó megtekintése közben úgy érzi az ember, mintha ő is részese lenne az állatok legfontosabb pillanatainak. 

Egy gólyacsalád nyara

Megdöbbentő, hogy mennyi minden fér bele három hónapba. A Magyar Állatvédelem Facebook-oldalára kirakott, egyperces videón egy gólyacsalád nyarának legfontosabb pillanatai tekinthetők meg a fészekrakástól kezdve egészen a fiókák kirepüléséig. 

A villanypóznák tetejére épített gólyafészkek alatt elsétálva az ember néha nem is gondol bele, hogy milyen fontos dolgok történhetnek a feje fölött. Lehet, hogy egy gólyapár épp abban a pillanatban látja meg először a tojásból előmászó fiókáikat. Vagy pont etetés van, és a gólyamama türelmesen adagolja a táplálékot a csapzott tollú, visító fiókáknak. Vagy talán a kicsik már elkezdtek repülni tanulni, a szárnyaikat próbálgatják, és az előttük álló, nagy útra készülnek. 

A videó megtekintése nagyon különleges élmény. Az ember úgy érzi, mintha ő is ott lenne a madarakkal, és osztozhatna velük a legfontosabb pillanataikban. Nézni, ahogyan a fészek szép lassan kiürül, és végül az utolsó fióka is elhagyja a fészket, egyszerre megható és felemelő érzés. 

Zseniális pillanatot kapott el a magyar fotós: a két veszekedő madár tánca

Veszekedő szajkókat örökített meg egy magyar fotós a Pest megyei Pomáz közelében. Kovács Attila, az MTI munkatársa néhány nappal ezelőtt kapta el a különleges pillanatot, 2022. július 18-án. A kiváló felvételek nagyon népszerűek lettek az interneten, és egyet-egyet közülük sok helyen a nap képének választottak.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük