Egészséghoroszkóp: így befolyásolja szervezeted a stressz

A zodiákus minden jegyéhez kapcsolódik olyan szerv, mely érzékeny a stresszhatásokra.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyugati asztrológia minden csillagjegyhez egy szervet vagy testrészt rendel. Egyúttal arra a területre is rámutat, ahol a megoldatlan konfliktusok vagy a hibás magatartásmódok leggyakrabban szomatizálódnak.

Ha tudod, tested mely területe reagál érzékenyen a stresszre, lehetőséged nyílik rá, hogy megelőzd a bajokat.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Ha a Kos jegyében születtél, akkor a leggyengébb láncszem a fejed. Gyakran szenvedsz fejfájástól, migréntől? Ez a magyarázata. Mivel folyamatosan pörögsz, képtelen vagy teljesen ellazulni, így valószínűleg alvászavarokkal is meg kell küzdened. Olyan kellemetlen tünetekkel is számolnod kell, mint például szédülés. Ronthat a helyzeten, hogy a fájdalmat a gyengeség jeleként értelmezed, így nem hagysz időt magadnak a feltöltődésre.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Az egészséghoroszkóp a torok, a nyak és a váll területét rendeli hozzád, valamint a száj-gége-garat-nyelőcső traktust. Esetedben a megoldatlan konfliktusok sokszor vezetnek a váll- és nyakizmok feszüléséhez. A hallás- és beszédzavarok - például a dadogás - ugyanazon pszichoszomatikus okokra vezethetők vissza: a kinyilvánítani nem mert dac és ellenállás testi kifejeződése jelenik itt meg. Meg kell tanulnod kimondani az érzéseidet, ezzel elkerülheted a betegségeket.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

A megoldatlan problémák és konfliktusok nálad elsősorban a légutakban szomatizálódnak. A légzőszervek a belső és a külső világ közötti cserét biztosítják. Tulajdonképpen a feleslegestől való megszabadulás és a kívülről való építkezés kettős törekvését szimbolizálják. Az Ikrek jegyből fakad továbbá, hogy az idegrendszered érzékenyebb, nehezen tudsz órákon keresztül koncentrálni, hajlamos vagy a szórakozottságra, de a pszichés problémákra is.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Az asztrológia hagyományosan a gyomrot rendeli a Rák jegyhez. Az idegesség azonnal a hasadat támadja meg: ha kellemetlenül érzed magad egy szituációban, biztosan megfájdul ez a testtáj. Legtöbbször pszichoszomatikusak csak a tünetek, de érdemes rendszeresen kivizsgáltatni magad, mert előfordulhatnak komolyabb betegségek - akár fekély vagy irritábilis bél szindróma - is. Nem állnak távol tőled a szélsőségek sem: anorexiára és elhízásra egyaránt hajlamos vagy.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlánként leggyakrabban szív- és érrendszeri betegségekre lehetsz hajlamos. Keringési zavarok, szívelégtelenség, szívinfarktus is várhat rád a későbbiekben, ha túlhajszolod magad. A büszkeséged miatt folyamatosan pörögsz, sohasem ismernéd be, hogy valami meghaladja az erődet. Képtelen vagy a helyes arányokat megtalálni a munka és a pihenés között. A szíved mellett a gerincedre is rossz hatással van a stressz.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Az asztrológia testi szinten hozzád az emésztőrendszert rendeli, a bél kezdeti, kiválasztó szakaszait. A belső konfliktusok és hibás viselkedési formák pszichoszomatikusan sokszor különféle bélpanaszokban tükröződnek, valamint gyenge immunrendszeredben. Ennek egyik jele, hogy különböző allergiákra vagy hajlamos. Meg kell tanulnod elfogadni az eseményeket, ne rágódj feleslegesen azon, amin már nem változtathatsz. Így elkerülheted a komolyabb problémákat.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

A Mérleg jegy szülötteként különösen vigyáznod kell a vesédre, a vesemedencédre és a bőrödre. Ezeken a területeken szomatizálódnak ugyanis legkönnyebben a megoldatlan problémáid. Elsősorban a bőröd érzékeny: ha kapcsolati nehézségeid támadnak, akkor a felső hámréteg elváltozásai tudatják a világgal, nincs minden rendben körülötted. A vesebántalmaid mögött pedig a nyomasztó döntéshelyzetek állnak.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Az egészséghoroszkóp szerint a nemi szervek tájékán tükröződnek a megoldatlan élethelyzeteid és a ki nem mondott érzelmeid. Gyakran előfordulhat, hogy pszichés eredetű zavaraid lehetnek az ágyban. Képtelen vagy a teljes feloldódásra, tudat alatt félsz az odaadástól, mert kiszolgáltatottnak érzed magad tőle. Ezért inkább alkalmi kapcsolatokba menekülsz, hogy ne kelljen kimutatni az érzéseidet. Az újabb és újabb trófeák megszerzése azonban csak álca, titokban stabil kapcsolatra vágysz.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Nyilas csillagjegyed miatt a comb és a csípő tájékára kell fokozottan figyelned, továbbá a máj és az epe funkciói jelezhetnek megoldatlan problémákat. A comb és a csípő területén ment végbe a felegyenesedés, az ezoterikus tanok ebben vélik felfedezni az egyenesség szimbolikus megfelelőjét. Hogy elkerüld ezeket a problémákat, a megbocsátás képességét kell elsajátítanod. A máj- és epepanaszok hátterében pedig gyakorta a le nem vezetett feszültség húzódik meg.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Az asztrológia testileg a térdet rendeli hozzád. Ezoterikus értelemben a térd egyrészt a szolgai térdhajlításra, a kötelességtudatra, másrészt a fölfelé kapaszkodásra - a munkában elért magasabb pozícióra - utal. Sokszor térdbántalmakra panaszkodhatsz, de reumára és köszvényre is hajlamos lehetsz. Bakként az anyagcsere- és vérbetegségek előfordulása sem kizárt, mivel a léped és a csontvelőd is érzékeny.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Ha a Vízöntő jegyben születtél, akkor az asztrológia testileg a lábszárcsontot rendeli hozzád, de a belső elválasztású mirigyeket - például a hasnyálmirigyet - is érzékeny területként tartja számon. Esetedben a keringési rendszer labilitása és a vérkeringési zavarok gyakoriak lehetnek, csakúgy, mint a különféle görcsök. Főleg a gyomrod érzékeny, a ki nem mondott szavak belülről égetnek. Ne válj áldozattá, bátran oszd meg a véleményedet környezeteddel!

Halak (II. 20 - III. 20.)

Az egészséghoroszkóp szerint a lábfejed az egyik legérzékenyebb területed, itt jelentkeznek a meg nem oldott problémák utóhatásai. Pszichoszomatikusan a lehetséges szervi választék teljes skálája rendelkezésedre áll, de legtöbbször a nehezen diagnosztizálható ideges tünetek jelentkeznek nálad. Sokszor hisztisnek könyvelnek el, pedig nem tehetsz róla, hogy a stresszes helyzeteket csak így tudod levezetni.

Cikkünk Fritz Riemann Útmutató asztrológia című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • egészséghoroszkóp

Egészséghoroszkóp

Ezt is szeretjük