Kiszimatolják a drogot, akár a kutyák: nem mindennapi állatokat képeztek ki erre

Nem mindennapi állatokat képeztek ki arra, hogy segítsék a rendőrök munkáját a drogcsempészek lebuktatásánál.

Drogkereső mókusok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kábítószer-kereskedőkkel szembeni háborúban a kínai Csungking város rendőrsége bebizonyította, hogy akár egy tenyérnyi emlős is hatalmas segítséget jelenthet. 

A Csungkingi Hechuan kerületben dolgozó Rendőrkutyás Brigád sikeresen kiképzett drogkereső mókusokat, akik éles szaglásukkal kiszimatolják az elrejtett kábítószert.

Drogkereső mókusok

Jelenleg Csungking városában hat drogkereső mókus él, akiket a közeljövőben éles helyzetekben is be fognak vetni. Yin Jin, a Rendőrkutyás Brigád vezetője elmondta, hogy különböző tréningezési módszerekkel és saját fejlesztésű technikákkal sikerült betanítaniuk az aranyos, lompos farkú állatokat - az alábbi videóban bevetés közben látszódnak.

Annyit elárultak, hogy a kis rágcsálók lecövekelnek, és elkezdik magukat vakarni ott, ahol kábítószert észleltek. Nemcsak szaglásuk miatt tökéletesek a drogcsempészek lefülelésére, hanem kicsik, gyorsak, és olyan szűk vagy magasan lévő helyeket is át tudnak vizsgálni, ahová egyébként a kutyák sosem jutnának.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

8 állat csodás történettel

Sokszor egészen máshogy alakult volna a történelem az állatok nélkül.

Életet mentettek, és segítették a tudomány fejlődését: 8 állat csodás történettel

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük