Döbbenetes látvány fogadta a magyar vámosokat, amikor belenéztek egy teherautóba a határon: videón az eset

Egy rutinellenőrzésen akadt fenn a férfi.

Díszmadarakat akart csempészni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába juttatni autóval, a nem megfelelő szállítási körülmények miatt számos állat elpusztult - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

Díszmadarakat akart csempészni   

A közlemény szerint egy rutinellenőrzésen a férfi autójának csomagtartójában - zárt műanyag dobozokban - találták meg a különböző díszmadarakat. A sofőr az állatokhoz semmilyen okmányt nem tudott bemutatni.

A szakember megállapította, hogy a száz vegyes ivarú díszmadár mindegyike jelöletlen, fajtájukat tekintve többféle sivatagi pinty, vöröshomlokú csicsörke, sivatagi pirok, kövi veréb, tengelicek és magvágófélék.

A rendkívül rossz állapotban lévő, törékeny állatokat a hatósági állatorvos a Sukorói Vadmadárkórházban helyezte el, ahol jelenleg is küzdenek a karanténba helyezett madarak életben maradásáért.

A víz nélküli hosszú utazás, a változó páratartalom és a nem megfelelő szállítási körülmények következtében már a beszállítás után több mint húsz madár hullott el - írták.

Hangsúlyozták, hogy a tengelic madár Magyarországon védettséget élvez, természetvédelmi értéke egyenként 25 000 forint, a faj a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján is szerepel.

Nemrég egy másik hasonló esetről is beszámoltunk, ami a kairói reptéren történt. Erről ide kattintva olvashatsz részletesen. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Leállások jönnek a népszerű banknál: itt vannak az időpontok

Márciusban jönnek a bankszünnapok.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük