8 Disney-karakter, amit valódi ember ihletett: Robin Williams nem csak a hangját adta Dzsininek

Nem ritka, hogy egy valódi emberről mintázzák a népszerű mesefigurákat.

disney-bori
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Disney-mesék szinte minden ember gyerekkorát meghatározták, hiszen egy csodálatos világba repítették a képzeletet. Mindenkinek megvolt a kedvenc története és karaktere, azt azonban kevesen tudják, hogy sok szereplő személyisége vagy megjelenése nem csak kitalált volt, hanem valós emberről mintázták őket.

A Disney gyakran használ valós embereket referenciaként, hogy a karakterek reálisabbnak tűnjenek, és viselkedjenek. Figyelik a test mozgását, arckifejezéseit, még a ruhák esését, gyűrődését is. A készítők gyakran magukban foglalják a referenciamodell személyiségjegyeit is a jellemükben vagy szokásaikban, hogy az emberek még jobban tudjanak azonosulni a képernyőn látott szereplővel.

Karakterek, amiket valós emberek ihlettek

A rajzfilmstúdiónál a világ legprofibb kreatív szakemberei dolgoznak, akik akár egy állat vagy kitalált lény karakterébe is bele tudják vinni az emberi vonásokat, így nagyon sokféleképpen megjelenhetnek ezek a hírességek a vásznon. Gyakran nemcsak az ihletet adták a filmhez, hanem még szinkronhangként is közreműködtek, így még nagyobb volt a hasonlóság a karakter és a valós ember között.

(Képek forrása: Boredpanda)

Ezt is szeretjük