Egy nyári étel, amit eddig rosszul ettél: mostantól így fogyaszd, és sokkal egészségesebb leszel!

Te kiköpöd a dinnyemagot?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyár egyik elmaradhatatlan kelléke a görögdinnye, ami nemcsak édes és finom, de egészséges is, főleg, ha úgy eszed, ahogyan az a leghasznosabb a szervezeted számára.

Sokan kiköpik vagy egészben lenyelik a dinnyemagot, sőt, van, aki eleve felszeletelve és kimagozva teszi a hűtőbe a gyümölcsöt, és ilyen formában fogyasztja, pedig ezzel sok jótékony hatástól elesik.

Ezért rágd össze a dinnyemagot!

Tévhit, hogy a dinnyemag összerágása emésztési problémákat okoz, sőt, érdemes összerágni, mert így könnyebben felszívódnak a benne található értékes anyagok.

Egyeseknél valóban jelentkezhet enyhe puffadás néhány órával a dinnyeevés után, de a fekete magocskáknak több a jótékony hatása, mint az esetleges kis kellemetlenség, amit okoznak, ezért jó velük együtt fogyasztani a gyümölcsöt.

A nők közül sokakat érint a vashiány és a vérszegénység problémája, ezért számukra különösen hasznos a dinnyemag, ugyanis tele van vassal és cinkkel, ráadásul telítetlen zsírsavai védik az érrendszert és javítják a keringést.

Emellett magas a kalciumtartalma, és remek természetes B-vitamin-forrás: védi az idegrendszert, helyrebillenti a gyomorsavat, és a görögdinnye 90%-os víztartalmával karöltve szépíti, feszesíti és egészségesebbé teszi a bőrt.

Még több tipp

Ha akkor is szeretnél a dinnyemaggal tenni az egészségedért, amikor már sehol nem árulják a gyümölcsöt, gondolkodj előre, és száríts meg néhány adag magot - ezt kávédarálóval finomra őrölve bármikor fogyaszthatod. Méregtelenítés céljából egy hétig minden reggel egyél meg egy teáskanál őrleményt!

Ha viszont annyira bosszant a dinnyemag, hogy még a sok áldásos egészségügyi hatás sem győzött meg arról, hogy ne szabadulj meg tőle dinnyeevés előtt, próbáld ki a mag nélküli görögdinnyét, amelynek ugyanolyan az íze, mint a sima dinnyének, csak a nemesítésnek köszönhetően nem tartalmaz magot.

Ezt is szeretjük