50 éve ég a türkmenisztáni pokol kapuja: nézd meg képeken, milyen fenséges látványt nyújt a Darvaza-kráter

A lángoló kráter különös látványt nyújt, érdekes tudni, mitől ég ötven éve.

GettyImages-640052332

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szibériai Batagaika-repedés, a nicaraguai Masaya-vulkán, az olaszországi Avernói-tó: sok olyan hely van a világon, amelyet a legendák a pokol kapujának neveznek.

A sok közül azonban messze kitűnik a türkmén sivatagban, Ashgabat városától körülbelül 257 kilométer távolságra eső Darvaza-kráter, amely mintegy ötven éve szakadatlanul lángol. A furcsa jelenséget természetesen nem az magyarázza, hogy a hely valóban a pokol kapuja lenne, vagy maga az ördög fészkelt volna ide.

Képeken a kráter

A Darvaza lángolását a felszivárgó metán okozza, a kráter egy balesetből származó mesterséges képződmény. A lángok egy szerencsétlen véletlen és egy rossz döntés következtében lobbantak fel ötven éve. Átmérője 70 méter, mélysége pedig 21 méter.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük