Szabad-e csókolózni az első randin? Így látják a lányok, és így a fiúk

Vajon a csók megengedett vagy tabu az első randin? Megkérdeztük a fiúkat és a lányokat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajon jót vagy rosszat jelent a jövő szempontjából, ha már az első randin csókolóztok? Hogyan vélekednek erről a fiúk, és hogyan a lányok?

Mindkét oldaltól megérdeklődtük: kérdéseinkre Niki - 19 - és Ricsi - 17 - válaszoltak.

Csók az első randin - megengedett?

- Minél könnyebb dolga van egy fiúnak egy lánnyal, annál kevésbé érdeklődik - mondja Niki. - Ha rögtön az első randin elcsattan az első csók is, a második találkozásra már nem marad semmi izgalom, és a pasi is könnyen azt gondolhatja, hogy ez a lány igazán könnyű préda.

Ráadásul ilyenkor még nem is tudhatja az ember pontosan, hogy akar-e valamit a másiktól, ezért szerintem az első randin felelőtlenség csókolózni.

- Szerintem vannak olyan helyzetek, amikor nem tilos a csók az első randin - kezdi Ricsi. - Ha például már régóta ismeritek egymást, meg egyértelmű, hogy úgyis össze fogtok jönni, és a randi is csak azért kell, hogy mindketten tudjátok, a másik is ezt akarja, akkor fölösleges köröket futtok, ha húzzátok az időt.

Az is más, ha olyannal találkozik az ember, akit még alig ismer, vagy talán személyesen még nem is találkoztak előtte. Ilyenkor nem jó már rögtön csókolózni, mert lehet, hogy nem is tetszik annyira a másik, hogy legyen belőle valami.

Mikor ideális az időpont?

- A második randin már többet tud az ember, szerintem akkor már lehet csókolózni is. Már ha egyáltalán eljuttok odáig. Na, ezért is fontos, hogy ne az első találkozáson történjen meg - vélekedik Ricsi.

- A legjobb a második randi vége. Addigra már eleget tudsz ahhoz, hogy érezd, tényleg meg akarod-e csókolni a pasit, és szeretnél-e járni vele - mondja Niki.

Ki kezdeményezze az első csókot?

- A fiú - jelenti ki Niki. - Ha ő nem kezdi, akkor tuti, hogy sohasem csókolózunk, és azt fogom gondolni, hogy nem tetszem neki, csak barátként tekint rám. Az más, ha már túl van egy pár az első csókon, akkor már az sem baj, ha a lány kezdi, de a legelső alkalommal szerintem ez a pasik dolga.

- Hiába írunk 2014-et, és hiába változott meg egy csomó minden a régi idők óta, szerintem az első csók kezdeményezése a férfiak dolga. Amikor hazakíséred a lányt, úgyis lesz rá alkalmad az elköszönésnél, és azt is érezni lehet, hogy ő is szeretné-e, vagy sem. Ha igen, akkor nincs mire várni, nagy levegő, és meg kell csókolni.

Ezt is szeretjük