Ne dobd ki a pénzed az ablakon!
4 dolog, ami fabatkát sem ér
Lépten-nyomon találkozni olyan termékekkel, amelyekről ódákat zengenek gyártóik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A technika fejlődik, a gyártók pedig annyi csodaszerrel és csodatermékkel állnak elő hónapról hónapra, hogy az ember csak kapkodja a fejét, no meg vásárol, vásárol és vásárol.

Ahhoz azonban, hogy a lakásod ne legyen tele kacattal, és a pénztárcádban is maradjon valamennyi a hónap végére, nem árt a csábító reklámok mögé nézni, és kétkedni kicsit az ígéretekben, amelyek közül jó néhánynak még csak köze sincs a valósághoz.

Hogy honnan tudjuk ezt? Onnan, hogy mi is beleestünk már néhány csapdába. Hogy azonban neked ne kelljen alkalmanként akár tízezreket is kidobnod az ablakon, eláruljuk, mi miben csalódtunk - nem kicsit...

Porból süteménycsodát? Aligha...

A nagymama frissen gőzölgő almáspitéjével és kuglófjával semmi nem érhet fel, ahogy elkészíteni sem lehet máshogy, mint ahogy ő teszi. Ezzel bizonyára mindenki egyetért, kivéve azokat a gyártókat, akik úgy gondolják, egy tasak porkeverékből néhány deci víz hozzáadásával ugyanazon eredmény érhető el.
Reméljük, ők el is tudják készíteni, nekünk ugyanis még nem nagyon sikerült. Lehet, hogy mi vagyunk képtelenek helyesen értelmezni a porkeverékek csomagolásán található elkészítési útmutatót, mindenesetre biztos, hogy többségükhöz egyáltalán nem annyi víz kell, mint amennyit ajánlanak, és hát a sütési idővel is akadnak gondok. Amikor ugyanis pontosan követtük a csomagoláson olvasható útmutatót, akkor szó szerint süthettük a sütinket, pontosabban kanalazhattuk a masszát, amely még csak színében sem emlékeztet a kuglófként ismert édességre...

Még hogy megszünteti a macskakaparást?!

Aki szereti a macskákat, és volt is dolga már egy-kettővel, az tudja, hogy a kis szőrös kedvencek egyik legkedveltebb időtöltése a körmük élesítése - a bútorokon.

Ezt persze a gazdik általában ki nem állhatják, így hát bármekkora is a szeretet, kevesen hagyják, hogy a lakásuk berendezési tárgyai a macska áldozatává váljanak. Pontosabban kevesen hagynák, erre a problémára ugyanis még nem igazán született megoldás - és itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a csodatalálmánynak tartott macskariasztó spray sem segít a dolgon. Tapasztalatból tudjuk ugyanis, hogy a macskákat nagyjából addig tartja távol a bútoroktól, amíg az ember ez utóbbiakat befújja. Ám ahogy megszűnik a spray hangja, úgy veszik ismét célba a kanapét és a fotelt, mintha mi sem történt volna...
Jó tanács: inkább tedd félre minden hónapban azt a pénzt, amit a spray-re költenél, és év végén kárpitoztasd újra a bútorokat. Hidd el, az hatásosabb!

Ami göndör, az az is marad!

Lehet, hogy a fenti mondattal sokan egyetértenek, ám az többnyire biztos, hogy a hajformázó termékek gyártói nincsenek köztük. Mindezen feltételezésre pedig éppen azok az ígéretek adnak okot, amelyekkel a göndör és hullámos hajú vásárlókat bombázzák nap mint nap.
Ezek azonban csak ígéretek, és nem bizonyítékok, hiszen tapasztalatunk szerint a hajkiegyenesítő termékek - legyen az fogyasztóknak szánt vagy speciális fodrászkellék -, amelyeket elméletileg elég a hajra kenni, majd ez utóbbit a tincsek folyamatos húzogatása mellett megszárítani, a gyakorlatban vajmi keveset érnek.
Bár lehet, hogy rosszul használtuk, és az is, hogy a mi hajunk nem megfelelő ezekhez a termékekhez, mindenesetre nem próbálkozunk velük többet. Marad a hajvasaló, vagy még inkább a beletörődés: ami göndör, az az is marad...

A körömrágás a múlté! Na de hogyan is?

A körömrágásról akár mint a kiskorúakat érintő népbetegségről is beszélhetünk, hiszen talán nincs is olyan gyerek, aki ne esett volna át ezen a korszakon. Sőt, nem egy felnőttel találkozni, akinek a mai napig nem sikerült leszámolnia eme rossz szokással. Pedig bizonyára minden szülő kitette a lelkét azért, hogy a gyereke abbahagyja a körömrágást, kezdve a kéz zokniba bújtatásától a lekötésén át egészen a körmök különféle furcsa eredetű anyagokkal történő bekenéséig.

Eme korszakon néhányunk is átesett, és hát őszintén szólva az utolsó próbálkozásból nekünk is kijutott. És ha már szóba került eme leszoktatási módszer, akkor itt és most minden anyukának üzenjük: nem vált be, legalábbis a híres keserű körömlakk biztosan kudarcot vallott.

Ez a körömrágás elleni szérum annak idején bombaként robbant a piacon, ám nem kellett néhány hét ahhoz, hogy kiderüljön: a gyerek egy-két nap alatt hozzá tud szokni az ízéhez - vagy rájön, hogy szappannal és körömkefével könnyedén eltávolítható -, onnantól kezdve pedig nincs megállás...

Ezt is szeretjük