Kegyetlen kísérleteket végeztek rajtuk: ma így élnek a laboratóriumi csimpánzok

Egy amerikai intézmény szüntette be a kísérleteket, és alakította ki a csimpánzok menhelyét.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Traumatizált csimpánzok és más emberszabásúak számára működik egy menhely a Bécs közelében fekvő Gänserndorfban. A Gut Aiderbichl Alapítvány által létrehozott intézményben az Immuno nevű egykori osztrák gyógyszergyár 34, laboratóriumi kísérleteknek alávetett csimpánza él 2009 óta megfelelő körülmények között. A menhelyen élő csimpánzok legtöbbjét egészen kicsi korában, a '70-es évek végén és a '80-as évek elején fogták be az afrikai Sierra Leonéban.

Az Immunót felvásárló amerikai Baxter International szüntette be az állatkísérleteket, és tartja fenn osztrák közreműködéssel a menhelyet, de a jelenlegi finanszírozás csak 2019-ig biztosított. Nézd meg képeken, hogyan élnek a mentett csimpánzok a létesítményben!

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük