Szakembereknek adják ki magukat a csalók – Ilyen esetben érdemes gyanakodni
Sajnos sokan még mindig úgy próbálnak pénzhez jutni, hogy ezzel a gyanútlan embereket átverik.

csaló
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire kell figyelni egy idegen látogatása esetén, hiszen az arcátlan csalók újabb és újabb trükkökkel próbálnak pénzt kiszedni a gyanútlan áldozatokból. Most Budapesten számoltak be hasonló esetekről, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. figyelmeztet mindenkit.

Az elmúlt időszakban igencsak megszaporodtak az ilyen jellegű esetek: vannak, akik árubemutatóval próbálnak pénzt szerezni, de online és telefonon sem ritka, hogy főként idős embereket próbálnak átverni. Most csatornatisztítással és duguláselhárítással próbálkoznak.

Érdemes gyanakodva kezelni a váratlanul betoppanó „szakembereket”

A tájékoztatás szerint a csalók készpénzért cserébe csatornázással kapcsolatos munkákat ígérnek, ehhez pedig az FCSM munkatársainak adják ki magukat. A vállalat viszont felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki nem igényelt ilyen jellegű szolgáltatást korábban, akkor nem fognak csak úgy betoppanni hozzá a szakemberek, és egyből elkezdeni intézkedni, így az ilyen eseteket mindig gyanakodva érdemes kezelni, és semmiképp nem szabad készpénzt adni nekik.

Közleményükben arra is kitérnek, hogy nem szabad bedőlni a munkaruhának és a láthatósági mellénynek, és hivatalosnak tűnő nyomtatványt is veszélyes úgy aláírni, hogy nem győződtek meg teljesen annak valódiságáról. A Fővárosi Csatornázási Művek felhívta a figyelmet, hogy a munkatársaik nem házalnak csatornatisztítási ajánlatokkal, és készpénzt sem fogadhatnak el, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, és kizárólag a közcsatornarendszer üzemeltetéséért felelnek. Így az ilyen jellegű megkeresésekre nem szabad igent mondani, valamint érdemes a társaság éjjel-nappal díjmentesen hívható számán érdeklődni és értesíteni a rendőrséget is.

Így árulják el magukat a csalók: ha a NAV nevében keresnek, erre figyelj

Ismét adathalászatra figyelmeztet az adóhivatal, a csalók a NAV nevében keresik meg áldozataikat.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük