Veszélyre figyelmeztet az OTP: ilyen sms-eket küldenek a nevükben a csalók
Internetes csalók az OTP Bank nevében küldött sms-ekkel próbálják kicsalni az ügyfelek adatait.

GettyImages-1065606462 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Internetes csalók az OTP Bank nevében küldött sms-ekkel próbálják kicsalni az ügyfelek adatait - figyelmeztetett az OTP Bank hétfői közleményében.

Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az sms-t nem a bank küldte, és arra kéri őket, hogy ne kattintsanak a benne szereplő linkre.

Csaló sms az OTP nevében

Az MTI-nek küldött tájékoztató szerint az üzenetekben hamisan arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a bankkártyájuk le lett tiltva, és a feloldáshoz egy rövidített, de az OTP Bank nevét tartalmazó weboldalra való kattintást kérik.

Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az sms-t nem a bank küldte, a benne szereplő linkre ne kattintsanak, mert az egy adathalász oldalra visz, ahol az adathalászok megpróbálják az ügyfelek elektronikus bankoláshoz szükséges adatait megszerezni.

GettyImages-524715590 (1)
Fotó: martin-dm / Getty Images Hungary

A bank kéri ügyfeleit, hogy sms-üzenetben vagy e-mailben kapott linkre való kattintás helyett a hivatkozott oldalt minden esetben a böngésző kedvenceiben elmentett vagy a böngészőbe közvetlenül begépelt módon nyissák meg. Ha adataik adathalász csalók kezébe kerültek, a lehető leghamarabb jelezzék az esetet az OTP Banknak.

Különösen rafinált csalók jelentek meg: nem is sejted, hogy veszélyben vagy, mégis átverhetnek

Az internetes eladás a csalók számára határtalan lehetőséget kínál.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük