Egy egyszerű módszer a csakrák megerősítésére: ezért fontos a lelki fejlődés

A test energiaközpontjai hihetetlen hatással vannak a lelkiállapotodra.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A test energiaközpontjai hihetetlen hatással vannak a lelkiállapotodra.

A csakrák olyan energiaközpontok a testedben, amelyek felelnek bizonyos fizikai és lelki folyamatok helyes működéséért. Azonban ha nem megfelelően működnek a csakráid, számos lelki problémával szembesülhetsz.

Minden ember testében hét fő csakra található, amelyek mindegyike más-más folyamatért felelős.

A spirituális áramlás gócpontjai

Az emberi testben áramlik az éltetőerő, mely részt vesz a fizikai, mentális és érzelmi folyamatokban. Mint a vér az erekben, ez az erő - prána - is csatornákon keresztül áramlik, melyek hét pontban keresztezik egymást. Ezek az energiaközpontok, azaz csakrák, amelyek a környezetből pránát juttatnak a testbe.

Bármiféle prána gondolatok és érzelmek formájában kerül a testbe, és ez az a két dolog, amivel a csakrák működését befolyásolni lehet. A negatív érzelmek és gondolatok rontják a csakrák helyes működését. Szerencsére a csakraműködés helyre is hozható jógával, mantrákkal, mandalákkal, de még akár ékszerekkel is.

Javítsd meg, ami elromlott

A testben összesen hét csakra található, amelyek függőlegesen, egymás felett helyezkednek el, és mindegyik más testi és lelki funkcióért felel. Működésük helyreállítható a megfelelő ékszer kiválasztásával is, amelyet mindig magadnál hordasz.

Gyökércsakra

A gáton, a végbélnyílás és a nemi szervek között van a gyökércsakra, melynek egészséges működése a jó önértékelésért és az elégedettségért felel, így nem megfelelő működés esetén kisebbrendűségi érzés, bizonytalanság, elveszettség, motiválatlanság, depresszió gyötörheti a lelkedet.

A jó önértékeléshez önismeret is szükséges. Válaszd az önbizalmat megerősítő élet virága nyakláncot, amely az eltökéltséget is fejleszti, és segít legyőzni a depressziót.

Szakrális vagy nemi csakra

A köldök alatt helyezkedik el a mozgás és keringés pránájának központja. Nem megfelelő működése kapcsolati problémákhoz is vezethet, gátolja a vágyat, a kreativitást, dühössé és agresszívvá tesz. Az érzékiségfokozó szakrális csakra nyaklánc segít visszaszerezni a kontrollt az érzelmeid felett, segíti a nőiesség megélését, felszabadít, nyitottá tesz, és visszatér a kreativitásod is.

Napfonatcsakra

A köldök felett elhelyezkedő napfonatcsakra a hatalomvágy, a félelem, az önzés kezeléséért, a logikus gondolkodásért és a karrierért felel. Éppen ezért, ha nem működik megfelelően, dühkitöréseid lehetnek, harag, hatalmi visszaélés és uralkodási vágy táplál. Kisebbségi érzésből, szégyenlősségből fakadó mazochizmust vagy szadizmust, rossz konfliktuskezelést is észlelhetsz magadon.

A kommunikációt segítő lótusz nyaklánc helyreállítja a napfonatcsakra működését: megnyugtat a stresszes helyzetekben, és türelmessé tesz, segít, hogy empátiával hallgass meg másokat.


Szívcsakra

A szívcsakra helytelen működése esetén önzővé, büszkévé és zárkózottá válsz. Olyan pszichikai funkciókért felelős, mint a szeretet megosztása, nyíltság, önzetlen gondoskodás, részvét és megbocsátás. A tiszta, jól működő szívcsakrán keresztül az érzés intuícióvá, az akarat eltökéltséggé, a gondolkodás pedig tudatossággá válik.

Ha azt érzed, valami gátol az érzelmeid kinyilatkoztatásában, a szerelemsegítő szívcsakra nyaklánc lesz a segítségedre, melynek segítségével kitörhetsz az érzelmi magányból.

Torokcsakra

A nyak tövénél, a pajzsmirigy mellett helyezkedik el. Felel a kommunikációért, önkifejezésért, segíti az önuralmat, a tanulás és hallás utáni megértés folyamatát. Ha gondolataid zavarosak, képtelen vagy a kifejezésükre, vagy épp túlzottan ragaszkodsz saját véleményedhez, idegenkedsz az új helyzetektől, akkor a torokcsakrád nem jól működik.

Válaszd a lelki gátakat ledöntő lótusz nyakláncot, hogy felelősséget tudj vállalni önmagadért, és nyitottabb légy az emberi kapcsolataidban.

Harmadikszem-csakra

A homlok közepén található a harmadikszem-csakra, amely az értelem és az ego eleme, ha nem jól működik, felborul az anyagi testre alapozott én-érzékelésed és gondolkodásod. Ez a csakra felelős valódi éned megértéséért, az intelligenciáért.

A spirituális érzékelést fokozó élet virága nyaklánccal a tudatod kitágul, és örök lelki lényként szemlélheted magad - egyszerre mindent megértesz és átlátsz.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Koronacsakra

A fejtető legmagasabb pontján elhelyezkedő csakra az önuralom, elmélyülés, önmegvalósítás és tiszta tudat lelki folyamataiért felel: ha elzárod magad az élet magasabb rendű céljainak megismerésétől, depressziót tapasztalhatsz. A koronacsakra a legtöbb embernél nyugalmi állapotban van, mert jobban kapcsolódnak az anyagi világhoz.

Ha nem jól működik, az előzőekben felsorolt pszichikai tünetek mind egyszerre jelentkeznek. A spiritualitásfokozó koronacsakra nyaklánc segítő hatásával kapcsolatot teremthetsz a lelki világgal, és megismerheted az élet tökéletessége felé vezető utat.

Ezt is szeretjük