Fejfájás, meddőség, emésztési zavar

Melyik csakra okozza a bajt?

Tested energiaközpontjainak zavart működése is okozhat egészségügyi problémákat.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csakrák rendszere olyan modell, mely leképezi az élet egészén, illetve vele együtt az emberi testen is átáramló energiát. Nem árt tehát, ha tisztában vagy alapvető működési elveivel – az egészséges élet reményében.

Gyökércsakra

Az erőközpontok közül a gyökércsakra az első – a gáttájékon nyugszik. Serkenti a vérkeringést, és a szövetek anyagcseréjét. A gyökércsakra igen szoros összefüggésben áll a mellékvesekéreggel és a csontozattal. Épp ezért, ha valamilyen probléma adódik a csakra működése során, az elsősorban ízületi gyulladás vagy vesekő formájában mutatkozik meg. A gyökércsakra hatással van a lábfejre, a térdre és a csípőre, épp ezért befolyásolja ezen testrészek egészségét. Végül pedig a csakra rendellenességei autoimmun betegségekhez is vezethetnek. Egészséges működéséhez szükséges, hogy érzelmi gátjaidat – amennyire csak lehetséges – leküzdd.

Szexcsakra – vagy keresztcsonti csakra

A következő csakra a szexcsakra, melynek helye a medence keresztcsonthoz közeli részén található. Elégtelen működése a nők esetében leggyakrabban endometriózist, meddőséget, krónikus menstruációs görcsöket okoz. Ritkább esetben pedig előfordulhat, hogy jóindulatú daganatok képződéséhez, méhnyak-, illetve petefészek-rendellenességekhez vezethet. A szexcsakra problémái férfiaknál prosztatapanaszokat, meddőséget vagy impotenciát okozhatnak. Ha el akarod kerülni az ilyen jellegű betegségeket, leginkább az önbecsülésed megőrzésén kell dolgoznod. A csakra működése ugyanis attól függ, milyen mértékben törődsz lelki egészségeddel.

Köldökcsakra – vagy napfonat

A harmadik erőközpont a köldökcsakra, mely a gyomor, illetve a rekeszizom alatti idegdúc alatt helyezkedik el. A köldökcsakra elégtelen működésére vezethető vissza az emésztési zavar, a gyomorsav-túltengés, a fekély, valamint az epekő és a cukorbetegség is. Ezen kívül helytelen működése okozhat hasnyálmirigy-gyulladást, de akár májbetegséget is.

A köldökcsakra akkor fog megfelelően funkcionálni, ha nem fojtod el túlságosan ösztöneidet, ha hagyod őket szabadon áramolni.

Szívcsakra

A szívcsakra az emberi energia-háztartás központja – mely fizikailag és érzelmileg ébren tartja az életerőt. Rendellenes működése érelmeszesedéshez, koszorúér-elégtelenséghez, valamint infarktushoz vezethet. Emellett azonban működése kihat a tüdőre, így a szívcsakrával kapcsolatos problémák akár légzőszervi betegségeket is okozhatnak. A szívcsakra anyagi, érzelmi és energetikai síkokon egyaránt hatással van a testre. Ha azt szeretnéd, hogy hiányos működéséből ne adódjanak egészségügyi problémák, fontos, hogy kellően nyitott és elfogadó legyél érzelmi szempontból.

Torokcsakra

Ez a csakra a nyaki és toroktájékot foglalja magába. A szervezetben a fül, a fogazat, az állkapocs, valamint a torok és a száj kapcsolódik a torokcsakrához. Ennek következtében a csakrához tartozó betegség lehet a torokgyulladás, a fogszuvasodás és az ínypanasz, valamint a különböző nyaki problémák. A torokcsakra hibátlan működése erőt önt beléd. Ehhez azonban fontos, hogy merj kiállni önmagadért, és ne hagyd, hogy mások elnyomjanak.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Homlokcsakra

Harmadik szemnek is nevezik a két szemöldök között ülő homlokcsakrát. A homlokcsakra elégtelen működése szellemi tompasághoz, érzelmi közömbösséghez, valamint túlhajszoltsághoz vezethet. Ezen kívül pedig különböző szempanaszok – hályog –, valamint fejfájás is utalhat a csakra helytelen működésére. Amennyiben szeretnéd elkerülni a homlokcsakra betegségeit, fontos, hogy szellemileg nyitott légy, kiműveld magadban a tudást és a megérzés képességét.

Koronacsakra

Ez a legmagasabb rendű erőközpont a testedben – mely a fejtetőn helyezkedik el. A szervezetben a koponya felső része, az agykéreg tartozik hozzá. A koronacsakra elégtelen működése tanulási, illetve észlelési nehézségek formájában mutatkozhat meg. Továbbá, ha bármilyen probléma van a koronacsakrával, hiányos lehet a spirituális megértés is. A koronacsakra hibátlan működéséhez fontos, hogy félretedd a cinizmust, és nyitottá válj a spirituális dolgok iránt.

Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük