Csak előjegyzésre! 2011 legjobban várt könyvei
Kihagyhatatlan regények
Már most jó tudni az év legjobban várt regényeinek megjelenési dátumát, nehogy elkapkodják előled!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Úgy tűnik, az olvasási kedv egyre nagyobb - szerencsére, hiszen az írók manapság is fáradhatatlanok, és jobbnál jobb regények születnek a kezeik között.

Ha szeretsz olvasni, de 2010 legjobban várt könyveit már befaltad, mostantól fogva figyelmesen járd a könyvesboltokat, 2011-ben ugyanis szintén nem lesz hiány letehetetlen regényekben.

Ha viszont biztosan nem akarsz lemaradni, jegyeztesd elő őket a kiadók weboldalán vagy a nagyobb könyvesboltok webáruházában, hiszen szinte biztos, hogy azonnal elkapkodják őket.

Frei Tamás: A Bankár

Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás - Frei Tamás első kalandregénye, A Megmentő új műfajt képviselt a magyar könyvpiacon, valódi újdonságnak számított. A napjainkban játszódó  thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpítette el az olvasókat.

A könyv egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé engedett betekintést, melyben oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi kémek játszották a főszerepet. A Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő történetnek azonban nincs vége.

2011-ben Frei Tamás újabb fordulatos regénnyel jelentkezik, a Bankárral, melyben a kém, André visszatér: legújabb küldetése a nemzetközi bankvilág kulisszái mögé enged bepillantást.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
Ára: 3499 forint.
A megjelenés várható időpontja: 2011. szeptember.

Gail Carriger: Lélektelen

Gail Carriger Lélektelen című regényének főhőse, Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke. Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említeni a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt. De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon, hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire.

Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, mely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit?

Kiadja a Könyvmolyképző Kiadó.
Ára: 2999 forint.
A megjelenés várható időpontja: 2011. március.

Eidzsi Josikava: Taiko II.

A Japán Birodalom a 16. században: káosz és háború. A Taiko a hadurak kíméletlen hatalmi harcának lebilincselő krónikája: egy alacsony sorból felemelkedő ifjú, Hijosi elszánt küzdelme az életben maradásért, az emberség megőrzéséért és a dicsőséges út kitaposásáért. E varázslatos könyv a karizmatikus és lángelméjű hadvezérek, a kegyetlen és embert próbáló kalandok, a vérszomjas viadalok és a vészterhes időkben is előtörő szerelem regénye.

A tokiói születésű Josikava Eidzsi Japán talán legnépszerűbb regényírója. Világszerte rajongók milliói olvassák műveit, a Taiko trilógiát éppúgy, mint a nemrégiben itthon is nagy sikerrel megjelent Muszasi-könyveket.

Kiadja az Ulpius-ház Könvykiadó.
Ára: 3999 forint.
A megjelenés várható időpontja: 2011.

John Hart: Elveszett remény

Felbolydul a város: eltűnt egy kislány, Hunt nyomozót pedig már egy éve lidércnyomásként gyötri egy másik eltűnt lány ügye, akinek az anyjához plátói szerelem fűzi. Az éteri szépségű Katherine összeroppan, gyógyszer- és alkoholfüggő lesz, és gyengesége olyannyira kiszolgáltatja a város egyik leggazdagabb, egyben leggonoszabb emberének, hogy 13 éves fiával sem tud törődni.

A nehézségek megkeményítik az apátlan Johnnyt, aki nem bízik senkiben, és tervszerűen nyomozni kezd eltűnt húga után. Elindul a város leghírhedtebb negyedébe, ahová a rendőrök sem szívesen teszik be a lábukat.

A torokszorítóan izgalmas, egyben irodalmi igényességgel megírt történet sodrásában egyik gyilkosság követi a másikat, csakúgy, mint a rejtélyes fordulatok. A fiatal John Hart legújabb, Elveszett remény című regényét immár több nyelvre lefordították, és számtalan országban lett sikerkönyv.

Kiadja a General Press Könyvkiadó.
Ára: 2500 forint.
A megjelenés várható időpontja: 2011. január 27.

Andrew Davidson: Lángoló szerelem

Kívánatos, szexi, unott és cinikus férfi volt. Autóbalesetekor nyílvesszők repültek át az égen, testét majdnem teljesen elemésztette a tűz. Egy kórteremben elzárva várja a biztos halált, amikor az angyali külsejű, bár démoni szobrásznő, Marianne Engel jelenik meg az ágyánál, és fülébe súgja: egyszer már megégetett a tűz, amikor szeretők voltunk a középkorban. Te sebesült zsoldos katona voltál, én apáca, és megmentettem az életed.

Marianne ezek után éjjelente egy káprázatos és egzotikus szerelmi történetet mesél, és lassan visszahozza az életbe a hitehagyott férfit, akinek bűnös múltja nem ismeretlen a nő előtt. Meséje gyógyítja a lelket, és varázsa szerelembe ringatja a megkövült szívű és meggyötört testű beteget.

De vajon mi igaz mindebből? Marianne Engel vajon egy zavart nő csupán, vagy a túlvilág hírnöke, akinek földi idejét furcsa vízköpők mérik? Andrew Davidson Lángoló szerelem című regénye hatalmas nemzetközi könyvsiker, benne Pokol és Mennyország, kárhozat és megváltás, valamint a szerelmes mesék gyógyító ereje.

Kiadja az Ulpius-ház Könyvkiadó.
A megjelenés várható időpontja: 2011.
Ezt is szeretjük