Ez a baj a modern társadalmunkkal - 5 őszinte kép, ami ismerős lesz neked is
Cristina Bernazzani szürreális illusztrációi jelenkori társadalmunkról.

no-laptop-elott
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár Cristina Bernazzani főállású szociális-egészségügyi dolgozó, harmincéves illusztrátori tapasztalattal is rendelkezik: kezdetben botanikai illusztrációkat készített, majd újságoknak, magazinoknak dolgozott.

Illusztrációinak - melyek Instagram-oldalán is megtekinthetők - visszatérő témája a modern társadalmi problémák bemutatása - az egyénre összpontosítva.

Ez a baj a modern társadalmunkkal

Bár a téma összetett, és nem éppen vidám, ám az olasz illusztrátor hölgy mindezeket úgy tudja bemutatni, hogy a rajzait szemlélve inkább reményt érezhetünk arra, hogy a problémák tudatosítását követően esély van a változásra. Olykor szürreális rajzaival sokkal inkább empátiát szeretne kelteni, mintsem megijeszteni.

Az okostelefonban, tabletben elmerülve szinte megszűnik az embert körülvevő világ, a háromdimenziós kapcsolatok száma csökkenőben van.

Legtöbben úgy hisszük a fogyatékkal élőkről, hogy életük szürkébb, kevésbé színes, mint a többségé. Azért jó ezt néha felülvizsgálni.

Sajnos soha nem tudhatjuk, mi vár ránk a jövőben - vagy akár csak a sarkon túl. Mai modern világunk bizonytalan és kételyekkel teli.

Természetesen a kapitalizmus igen konkrét illusztrációja sem maradt ki Cristina Bernazzani portfóliójából.

Cristina Bernazzani úgy gondolja, a sokszínűség gazdagítja kultúránkat, míg a rasszizmus csak egy borzalmas hatalmi játék.

Még több illusztráció társadalmi problémákról

Egyes képek többet mondanak minden szónál. Steffen Kraft, Daniel Garcia és John Holcroft grafikusok minimalista, mégis kifejező módon mutatják be, mi is zajlik körülöttünk.

Ezt is szeretjük