Találtak egy antitestet, ami teljesen semlegesíti az új koronavírust
A SARS-COV-2 vírus ellen hatékony, parányi antitestkomponenst találtak amerikai kutatók.

koronavirus
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pittsburghi Egyetem orvostudományi karának kutatói elkülönítették a legkisebb biológiai molekulát, amely teljesen semlegesíti a Covid-19-betegséget okozó új koronavírust.

Ezt az antitestkomponenst, amelynek mérete egytizede egy teljes méretű antitestnek, felhasználták az Ab8 nevű gyógyszer létrehozásához, amely beválhat a SARS-COV-2-fertőzés okozta betegség kezelésében, illetve annak megelőzésében - olvasható az egyetem közleményében.

A Cell című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban a kutatók közölték, hogy az Ab8 nagyon hatékonynak bizonyult a SARS-COV-2-fertőzés megelőzésében és kezelésében egerek és hörcsögök esetében. Apró mérete nemcsak növeli a képességét arra, hogy szétterjedjen a szövetekben, jobban semlegesítve a vírust, de lehetővé teszi azt is, hogy a szert alternatív módon - például inhalálással - juttassák a szervezetbe.

A kutatók kiemelték, hogy mivel nem kötődik emberi sejtekhez, ez azt jelentheti, hogy nem lehetnek negatív mellékhatásai embereknél. Az új gyógyszer hatékonyságát az Észak-Karolinai Egyetem, a Texasi Egyetem és a Brit Columbiai Egyetem kutatói értékelték.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

- Az Ab8 nemcsak a Covid-19-betegség gyógyításában játszhat szerepet, de felhasználható arra, hogy az emberektől távol tartsák az új koronavírus-fertőzést - közölte John Mellors, a Pittsburghi Egyetem kutatója, a tanulmány társszerzője. - A nagyobb méretű antitestek hatékonynak bizonyultak más fertőző betegségek ellen, és jól tolerálták a betegek, ami reményt ad arra, hogy a szer hatékony lesz a Covid-19-betegség kezelésében és azok megvédésben, akik nem fertőződtek meg, és nem alakult ki náluk immunitás - tette hozzá.

Fotók: Getty Images

Tapasztalatairól mesélt egy kontaktkutató

A könyvtárosként dolgozó nő a saját bőrén is tapasztalta, milyen hatalmas fordulatot vesz az élet a pandémia hatására, ráadásul hatalmas felelősséggel és kihívásokkal teli munkát osztottak rá. 

Ezt is szeretjük