Újabb helyeken lett kötelező a maszkviselés - Győrfi Pál is megszólalt
Leszállítják a vonatokról és a Volán-buszokról azokat, akiken nincsen maszk.

vonat-maszk
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keddtől leszállítják a Volánbusz Zrt. járműveiről és a MÁV vonatairól azokat az utasokat, akiken nincsen maszk - emlékeztetett a Volánbusz Zrt. közleményben. Szeptember 15-től kizárhatók az utazásból azok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat.

Mindkét közlekedési társaság - a MÁV és a Volánbusz is - arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. A MÁV-START keddtől fokozottan ellenőrzi a vonatokat a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve.

A Volánbusznál is fontos változás lép életbe: az autóbuszvezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és kötelezettségének egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök figyelik az előírás betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket - áll a közleményben. A maszkviselés a BKK járatain is kötelező.

Nem akadályozza a levegővételt a maszk

A maszkok valóban megelőzhetik a koronavírus-fertőzést, de fontos, hogy jól használják ezeket az emberek - hangsúlyozta Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, sokan arra panaszkodnak, hogy nem kapnak levegőt, ha a maszk az orrukat is takarja. Ugyanakkor könnyen lehet bizonyítani, hogy a jól felhelyezett maszk nem akadályozza a levegővételt - tette hozzá.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Közölte: minden mentőautóban megtalálható az az eszköz, ami a bőrön keresztül képes mérni a vér oxigéntelítettségét, és az elvégzett kísérletük alapján kijelenthető, hogy nem csökken az oxigénszint a maszkviselés miatt. Győrfi Pál figyelmeztetett: az olyan maszkok, amelyeken szelep található, nem védenek megfelelően, hiszen a résen szabadon áramlik a levegő, így könnyebb továbbadni a fertőzést.

3 maszk Covid ellen, amit otthon is elkészíthetsz

A boltokban, gyógyszertárakban kapható darabok még mindig nagyon drágák. Nem véletlen, hogy egyre többen választják a 60 fokon mosható, tartós textilmaszkokat.

Ezt is szeretjük