A világ 5 legcikibb szakítós dumája: neked is mondták már?

Szakítani sosem könnyű, de ha egy kínos szöveggel intézik el az embert, az különösen bosszantó lehet.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, hogy a pasi egy klisés vagy frappánsnak gondolt mondattal próbálja megindokolni, hogy miért nem szeretne már együtt lenni a lánnyal.

Összegyűjtöttük a legrosszabb szakítós szövegeket. Neked is ismerős közülük valamelyik?

"Nem miattad van, miattam"

Még az is lehet, hogy a szakítás pillanatában tényleg így gondolja a srác, de ez a mondat inkább azért hangzik el, hogy a saját lelkiismeretén könnyítsen.

Szerinte ugyanis ha a lány úgy gondolja, a pasi tisztában van vele, hogy milyen gonosz volt, akkor máris kevésbé fáj.

A bökkenő csak az, hogy ez nem így van. Annak a félnek, akivel szakítottak, óhatatlanul megfordul a fejében, hogy ő csinált valamit rosszul, ami miatt vége lett a kapcsolatnak, és egy ilyen mondat csak még jobban feldühíti őt.

"Elmúlt a szerelem, de maradjunk barátok"

Szintén lelkiismeret-könnyítés céljából hangozhat el a fenti mondat, illetve azért, hogy esetleg a későbbiekben is legyen a tarsolyban egy tartalék barátnő. Persze nem lehetetlen, hogy tényleg jó kapcsolat maradjon fenn a felek közt, de ritka az az eset, amikor az exek igazi barátságot tudnak ápolni.

Az is lehet, hogy tényleg hiányozni fogsz neki, hiszen együtt voltatok, és ez mostantól máshogy lesz, de ha ő az, aki kimondja a szakítást, kedves lenne tőle, ha hagyná, hogy te dönts a továbbiakról.

"Talán majd évek múlva... Egy másik világban..."

Szintén megnyugtatásra szánt szöveg. Igen, talán. De ez most itt a jelen, és nem lesz könnyebb a lelked attól, hogy talán évekkel később majd újra felbukkan az, akivel most szeretnél együtt lenni. Különben is, mi rá a garancia, hogy egy másik világban jobban összepasszoltok majd?

"Annyit gondolok rád, hogy minden másról elvonod a figyelmemet"

Ha jobban belegondolsz, és már kitisztult a fejed az első sokk után, ez a duma tulajdonképpen még vicces is lehet. Egyrészt valószínűleg senki nem hiszi el, és ha mégis, ez nem lenne ok a szakításra, sőt. Másrészt pedig a végén még kiderül, hogy te tehetsz a szakításról, mert túlságosan vonzó személyiség vagy, akit nem tudnak kiverni a pasik a fejükből. Inkább csak nevess egy jót rajta.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Anyukám nem engedi, hogy járjak veled"

Ennek általában nincsen valóságalapja, és hidd el, jobb, ha megszabadulsz egy olyan pasitól, aki nem meri felvállalni a saját döntését, sőt, még rá is keni az édesanyjára. Egy tizenéves fiú általában már nem hagyja ennyire befolyásolni magát a szüleitől, úgyhogy valószínűleg arról van szó, hogy már nem szeretne veled lenni, csak nincs benne annyi, hogy ezt így a szemedbe mondja.

Ezt is szeretjük