3 dolog, amit soha ne mondj annak, akivel együtt laksz!

Megmérgezi a levegőt

Ha szobatársad vagy lakótársad van, vigyáznod kell a szavaidra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár kollégiumban kényszerülsz együtt lakni valakivel, akár albérletbe költözöl másod- vagy többedmagaddal, különösen ügyelned kell arra, hogy bizonyos dolgokat ne mondj ki, mert megromolhat a kapcsolat a lakótársaddal.

Persze ha valami nem stimmel, azt mindenképpen meg kell beszélni, de ha nem szeretnéd, hogy felesleges viták és veszekedések alakuljanak ki, az alábbi három mondatot inkább tartsd vissza!

"Jó lenne, ha hazamennél hétvégére"

Mindegy, milyen okból szeretnéd az épületen kívül látni a lakótársadat, nem túl szerencsés megkérni arra, hogy szívódjon fel egy-két napra.

Persze mindenkinek szüksége van egy kis magányra, és előfordulhat, hogy útban vagytok egymásnak, de akkor sem szerencsés kategorikusan kijelenteni, hogy a másiknak el kell mennie.

Akár a barátaidat szeretnéd áthívni, akár a pároddal terveztek egy mozizós estét, egyszerűen illetlenség és tapintatlanság elzavarni a másikat onnan, ahol ugyanannyi joga van tartózkodni, amennyi neked.

Az ilyen terveidet inkább ütemezd olyankorra, amikor már előre tudod, hogy a másik - önszántából - elutazik, így mindkettőtöket megkímélheted a kellemetlenségektől és a felesleges feszültségtől.

"Ugye, ezt fel fogod takarítani?"

Jó már az elején tisztázni, hogy hogyan lesznek felosztva a ház körüli feladatok, hogy később ne legyen ebből gond. Ilyenkor jogosan szólhatsz egy kis türelmi idő után, ha a lakótársad nem végzi el a munka rá eső részét, de ha egyébként nincs egyértelműen megbeszélve, hogy ki mit csinál, ez komoly konfliktusforrás lehet.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Nem bírom elviselni a barátaidat"

Még ha egymással jól ki is jöttök, lehet, hogy a szobatársad barátait vagy szerelmét nem kedveled, de ezt nem jó ötlet a fejéhez vágni. Biztosan te is vendégül látod olykor a te társaságodat, és ezt a másik is megteheti. Ha tényleg nem jössz ki a társad barátaival, inkább maradjatok abban, hogy csak akkor hívja át őket, ha te nem vagy ott, és te is ugyanígy teszel a te ismerőseiddel.

Ezt is szeretjük