Így hozhatod magad kínos helyzetbe a suliban egy mondattal
Néha könnyebb ciki helyzetbe kerülni az osztály előtt, mint gondolnád. Elmondjuk, mire figyelj.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az osztálytársaid között nagyon jó barátokra lelhetsz, de néha kíméletlenek is tudnak lenni.

Íme, három tipikus ciki helyzet, amit jobb, ha elkerülsz, ha nem akarod magad önként vetni a gúnyolódó társak elé.

Órai beszólások

Vicces lehet a gondolat, hogy a tanítási óra alatt majd eleresztesz egy poénos megjegyzést, és mindenki veled nevet majd, dicséri a humorodat.

Ám ha keresed az alkalmat, amikor beszólhatsz, abból nem vicc, hanem legfeljebb erőltetett helyzet lesz, ami ugyan lehet, hogy mosolyt csal a társaid arcára, de nem az előnyödre.

Rosszabb esetben a furcsálló pillantásokon kívül még egy tanári leszúrást és beírást is bezsebelhetsz, ami még tovább ront a szituáción. Számíthatsz rá, hogy szünetben is felemlegetik, és a jó fej, humoros lány képe helyett valami egészen más lebeg majd a szemük előtt.

Ne akard magadra vállalni az osztály bohóca szerepet! Ha szeretnéd megmutatni az osztálytársaknak, hogy van humorod, ezt inkább egy kötetlen beszélgetés során tedd. Az órai beszólás csak kevesek műfaja, és ők sem gyakran járnak jól a tanítás megzavarásával.

Kínos kifogások

Ha nincs kész a házi feladatod, vagy valamilyen feladatot nem végeztél el, és ezt számon kérik rajtad az osztály előtt, nagyon kínos helyzetbe kerülhetsz, ha hihetetlenebbnél hihetetlenebb kifogásokkal állsz elő.

Nemcsak a tanár előtt járatod le magad, de a diáktársaidnak is meglesz a véleménye rólad, ha nem azért, mert nem írtál leckét, akkor azért, mert átlátszó ürügyekkel takarózol.

A klasszikus "a házimat megette a kutya" kifogást már évtizedek óta nem hiszi el senki, de kezd felzárkózni mellé a "fent hagytam a buszon a leckét" és az "otthon maradt a füzet, amiben a házi volt" is.  Azon kívül, hogy a többiek előtt ciki helyzetbe hozod magad, valószínűleg ugyanúgy kapsz valamilyen büntetést a tanártól is, mint ha bevallottad volna, hogy nem csináltad meg a házit.

Utánzás

Ha úgy próbálsz meg népszerűbb lenni, hogy leutánozod valaki beszédstílusát, viselkedését, aki közkedvelt személy az osztályban, szinte biztosan nem fogsz sikert aratni. Mindenkinek feltűnik majd a turpisság, hiszen látszani fog rajtad, hogy nem önmagadat adod, és innentől kezdve vagy csak nevetni fognak, vagy nem foglalkoznak majd veled. Ha azt szeretnéd, hogy kedveljenek, mindig légy önmagad!

Ezt is szeretjük