A CIA gyerekeknek szánt feladványát felnőttként sem egyszerű kitalálni: vajon mennyi lehet az idő a képen?
Trükkös képekkel szórakoztatja követőit az amerikai szervezet, ám sok emberen kifogott a feladvány.

GettyImages-1036323476
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a CIA, vagyis a Központi Hírszerző Ügynökség teljes mértékben amerikai szervezet, a világ többi részén is ismerik a rövidítést, hála a rengeteg filmnek és sorozatnak, amiben helyet kapott.

Bár ezekben az alkotásokban nagy valószínűséggel kicsit eltúlozzák a kémek munkáját és kellékeit, az a valóságban is fontos szempont, hogy valaki a lehető legjobb megfigyelő legyen. Erre számos teszt és vizsgálat létezik, de humorosabb formában is néha próbára teszi a szervezet a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Rájössz, mennyi idő van a képen?

Bár a szervezet rendkívül komoly és felelősségteljes munkát végez, az emberek felé mindig a pozitív oldalukat próbálják mutatni, és a közösségimédia-felületeket is előszeretettel használják. A Twitteren kifejezetten aktívak, ahol nemcsak a munkájukkal vagy éppen fontos emberek bemutatásával foglalkoznak, hanem gyakran rejtvényekkel is próbára teszik a jövő detektívjeit.

Az egyik legnépszerűbb „játékuk” az, ahol egy város utcaképe látható, a kérdések pedig nagyon egyszerűnek tűnnek: mennyi idő lehetett, amikor készült? Milyen évszakban? Milyen napszak lehet? Aki igazán jó megfigyelő, az könnyen rájöhet a megoldásokra, de sok gyereken és felnőttön is kifogott a játékos rejtvény. Itt található a több kérdésből álló feladvány, amit erről az egyetlen képről kell megállapítani, de egy minimális angoltudás szükséges a teszt elvégzéséhez - a kérdéseket követően arra is fény derül, melyik a helyes megoldás.

A hírszerző ügynökség nemcsak ilyen jellegű feladatokkal teszi próbára követőit, hanem például különbségeket is lehet keresni az oldalukon, viccesen pedig még azt is hozzáteszik, hogy ha sikerült mindent megtalálni, akkor az ügyesebbek akár jelentkezhetnek is hozzájuk állásra - azzal viszont számolni kell, hogy valószínűleg ott már sokkal komplexebb rejtvények is előkerülnek majd az interjún.

Mennyi idő alatt jutsz ki az útvesztőből? Vigyázz, mert nehezebb, mint elsőre hinnéd!

Emlékszel még az útvesztős feladatokra a régi rejtvényfüzetekből? Próbáld ki, kifognak-e rajtad!

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük