Csak egy ceruzára van szüksége a művésznek, de nem rajzokat készít: elképesztő alkotások

Ehhez fogható alkotásokat még biztos nem láttál.

ceruza-szobor-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A művészvilág fontos kelléke a ceruza, hiszen segítségével szinte bármit papírra lehet vetni a gyors vázlatoktól a hihetetlenül részletgazdag rajzokig. Ám vannak, akik kicsit másként értelmezik a ceruzaművészetet, és új szintre emelik azt.

Jasenko Đorđević bosnyák művésznek nincs szüksége másra alkotásaihoz, mint egy ceruzára, és formázóeszközökre, hiszen a férfi apró szobrokat és figurákat készít a grafitból. Munkái varázsát a hihetetlenül aprólékos kidolgozás és a kedves formák adják, keze alatt szinte új életre kelnek a ceruzák.

Gyönyörű figurák készültek ceruzából

A művészt már gyerekkora óta vonzották az aprólékos, sok precizitást és türelmet igénylő alkotások, több dologgal is kísérletezett, majd 2010-ben rátalált a ceruzafaragása, ami azóta is a szenvedélye. Ebben a műfajban leginkább a kihívások vonzzák, hiszen a grafit nagyon törékeny anyag, valamint a ceruzák belsejének átlagos átmérője 0,5-0,4 mm között van, így hatalmas pontosságot igényel egy ilyen szobor kidolgozása, már egy kis hiba is tökre tudja tenni az egészet. 

(Képek forrása: toldart / Instagram)

Ezt is szeretjük