Így nézne ki, ha egy egész épületet celofánnal vonnának be: lélegzetelállító illúziókat fest az orosz művész
A tehetséges orosz utcai művész egészen más szintekre emelte a hiperrealizmus fogalmát.

GettyImages-1269029964
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Danila Shmelev, művésznevén Shozy egy tehetséges utcai művész, aki Oroszország fővárosában, Moszkvában ténykedik. De nem akármilyen falfestményeket készít, a férfi valósághű, hiperrealisztikus alkotásokkal díszíti az utcákat.

Danila még a 2000-es évek elején csöppent bele az utcai művészet világába, a kezdetekben graffitikat fújt az üres falakra, de rajzoláshoz és festéshez való tehetsége már ekkor kiütközött. Ezután négy éven keresztül a MHIP, azaz a Moszkvai Művészeti Intézet diákjaként tanult, és különböző orosz festők műhelyeit is meglátogatta. 

Hiperrealisztikus illúziók a falakon

Miután elvégezte a képzést, továbbra is a graffitik világa vonzotta. Danila Shmelev 2010 óta fejleszti egyedi street art stílusát, amit nemrég nemzetközileg is elismertek - lehetőséget kapott arra, hogy a világot utazva bemutathassa tehetségét. Tűpontossággal ábrázol akár egy átlátszó fóliát is, sőt egész festménysorozat témáját adta a fóliázás, amit szinte lehetetlen feladatnak tűnik megalkotni. Némelyik annyira valóságos, hogy kétszer is rá kell nézni, hogy az ember elhiggye, tényleg csak egy festményt vizsgál. A nemrég felfedezett művészt már most több mint 14 ezren követik Instagram-oldalán - érdemes megnézni a szemkápráztató illúzióit.

 (Cikken belüli és ajánlóképek forrása: sshhozzy / Instagram, borítóképek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük