10 illúzió, amitől káprázni fog a szemed: mindegyik képen ott lapul egy ember, te megtalálod?
Az ügyes kezű művész lenyűgöző optikai illúziókat alkotott, mindegyik alkotása szó szerint az emberi test köré épült.

optikai illúzió
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emberi test és a természet ábrázolása már évezredek óta központi témája a művészetnek. Sőt, egyesek állítják, hogy az emberiséggel egyidős az ilyen vizuális ábrák alkotása. Éppen ezért a több százezer remekmű mellett már lassan elképzelni is nehéz, milyen újdonsággal lehetne előrukkolni, ami eltér a megszokottól.

Gesine Marwedel német testfestőművész megmutatta, hogy teljesen más dimenziókba helyezhető az ember és környezetének megjelenítése. Az emberi testet egészen egyedi módon illesztette bele a természetbe és az állatok világába. 

Testfestészet felsőfokon

Olyan alkotások születettek a keze nyomán, melyeknél kivétel nélkül festővászna maga az emberi bőr volt, amikre lenyűgöző optikai illúziókat alkotott, figyelve az arányokra és a kompozícióra. Olyannyira, hogy egyes festményeit ténylegesen akár percekig kell tanulmányozni ahhoz, hogy feltűnjenek az emberi test körvonalai, formái. 

- Mindig is vászonra festettem, és feltöltöttem képeimet az internetre - nyilatkozta Gesine Marwedel a Bored Pandán. - Egy fotós barátom, Thomas van de Wall egyszer arra kért, próbáljak arcon festeni. Így kezdődött az egész. A pózok, színek, állatok és maga a természet inspirálnak. Néha csak rápillantok valamire, és máris eszembe jut egy újabb ötlet róla.

A tehetséges művész ezeket a gondolatokat meg is valósítja, magántestfestésre vagy rendezvényekre is felbérelhető, és az alkotásairól készült nyomatokat pedig weboldalán árulja. Eddigi munkái bizonyítják, milyen szemkápráztató optikai illúziókat képes létrehozni, amikből összegyűjtöttük a kedvenceinket.

(Képek forrása: gesine_marwedel / www.gesine-marwedel.de, gesine_marwedel / Instagram, Gesine Marwedel Bodypainting / Facebook a képek használatát Gesine Marwedel engedélyezte)

Ezt is szeretjük