Működhet egy kapcsolat a neten, találkozás nélkül?

Interjú

A magyar MTV-re is érkezik a Catfish, azaz a Kamureg című műsor. Interjú a készítőkkel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Február 17-én, 19:25-kor indul a magyar MTV-n a Catfish, vagyis a Kamureg című műsor. A produkció célja, hogy olyan párok találkozhassanak személyesen is, akik eddig csak a neten keresztül ismerték egymást.

Hogy mindenki az-e, akinek mondja magát, az a műsorból kiderül. A két alkotóval, Maxszel és Nevvel készítettünk interjút.

"Olyan ez, mint a kétélű kard"

- Kezdtetek már a neten párkapcsolatot? Ha igen, sikeres volt?

Max: Eddig még soha, viszont előfordult, hogy egy élőben kialakított kapcsolatom végül a neten bontakozott ki igazán.

Nev: Vicces, mert a Catfish című filmben dokumentált kapcsolat volt az első, amit online kezdtem el, de végül nem sült el túl jól. A második alkalom egy olyan, a filmet ismerő nő volt, aki a Twitteren üzent nekem. A profiljára rákeresve egy hihetetlenül gyönyörű, okos és művelt embert találtam, aki ráadásul nemzetközi modellként dolgozott.

Azt hittem, valaki vicces kedvében van, és jobb híján velem szórakozik. De kíváncsiságból megbeszéltem egy barátommal, hogy találkozunk vele egy étteremben. Amikor pedig odaértünk, tényleg egy gyönyörű modell várt ránk. De akármennyire vonzó és elragadó személyiség is volt, nem volt meg köztünk a kellő összhang, így nem lett semmi az egészből.

- Jó dolognak tartjátok, hogy az emberek anonimak maradhatnak a világhálón?

Max: Hogy ez jó vagy rossz, igazából lényegtelen. Megvan a lehetőségük arra, hogy rejtve maradjanak, ennek pedig van pozitív és negatív aspektusa is. Szembe kell néznünk ezzel a ténnyel, és megfogalmazni magunkban, hogy az embereket továbbra is keményen meg kell dolgoztatnunk a bizalmunkért, ahelyett, hogy vakon mennénk utánuk.

Nagyon kínos! 7 dolog, amiről ne posztolj a Facebookon

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nev: Nagyszerűnek tartom, hogy az emberek fel merik vállalni magukat a neten, annak ellenére, hogy sokszor hallani esetekről, amikor nem létező profilok mögé bújnak illetők. Semmi gond nincs azzal, hogy az internet lett az a hely, ahol az emberek semmitől sem tartva fejezhetik ki az érzelmeiket. Azonban ha ez a bizalom túl nagy méreteket ölt, akkor félreértésekhez is vezethet a dolog, így összekuszálva, hogy ki kit szeret. Olyan ez, mint egy kétélű kard.

Minden történet valós

- Hogyan bukkantok rá a sorozatban bemutatott történetekre?

Max: Nev és én is napi több száz e-mailt kapunk, így a sztori az, ami mindig megtalál minket.

Nev: A műsor összes szereplője minket keres meg, egy részük a film miatt, mások pedig azért küldenek e-mailt, mert látták, hogy olyan embereket keresünk, akik a neten randiznak. Most pedig, hogy a széria sikeres lett, egyre többen bukkannak fel, akik hasonló dolgokon mennek keresztül, és szeretnének élőben is találkozni online kiválasztottjukkal.

- Mindig valósak a műsorban látott szituációk, vagy vannak megrendezettek is?

Max: Valósak, egyik sem megrendezett.

Nev: A sorozat ízig-vérig hiteles, annyira, hogy Max, a csapat és én sem tudjuk, hogy éppen hova megyünk, kivel találkozunk, és hogy milyen lesz a végkifejlet. A sztorik mindegyike valódi, az érzéseket pedig egyszerűen nem lehet megjátszani. 100%-ig az történik és úgy, ahogy a nézők a képernyőn látják.

"Mindig félresiklik valami"

- Mi történik akkor, ha valami rosszul sül el a forgatáson? Hogyan kezelitek a dolgot?

Max: Mindig félresiklik valami, de ezért imádunk filmezni. Nem számít, mi folyik az orrunk előtt, mi felvesszük, és néha a legjobb anyagok akkor születnek, amikor rosszul jönnek össze a dolgok, még akkor is, ha kénytelenek vagyunk végül ezeket a jeleneteket kivágni.

Nev: Az egyik legfontosabb dolog, amit mindig próbáltam észben tartani a sorozat készítésekor, hogy a szereplők hús-vér emberek. Az az egy hét, amit velük töltünk, hihetetlenül izgalmas, de érzelmileg túlfűtött és nehéz is nekik. Ugyanakkor nem akarok berontani a hétköznapjaikba, leforgatni a műsort, és aztán magukra hagyni őket, hogy az utóhatásokat dolgozzák fel, ahogy akarják.

7 jel, hogy a srác nem vesz téged komolyan

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amíg mindez lezajlik, nemcsak kapcsolatban vagyok ezekkel az emberekkel, és támogatom őket, hanem professzionális segítséget is nyújtunk nekik, hiszen a stábban terapeuták és szociális munkások is tevékenykednek, akik a forgatás előtt és után is segítenek nekik.

A legszomorúbb történetek

- Melyik a legszomorúbb történet, amivel eddig találkoztatok a forgatások során?

Max: A sorozatban bemutatott legszomorúbb történet Matt sztorija volt. Rejtegette mostanában készült fotóit, annyira szégyellte túlsúlyosságát. Egészen 279 kilóig hízott, ágyhoz kötötté vált, és öngyilkos akart lenni. Viszont találkozni akart Kimmel, régóta ismert online barátjával, aki miatt hajlandó volt szembenézni önmagával, és fogyni kezdett. Azóta már 45 kilót adott le. Nagyszerű fickó, igazi diadalmenet az övé. Imádjuk Mattet. Élő példája, hogy még a szomorú sztoriknak is lehet pozitív végkimenetele.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nev: Volt egy epizód, ami a bosszúról szólt, a kamureges azért készített el egy álprofilt, hogy másokat bántson vele, így többek közt egy fiatal lány lelkébe is beletiport. A meglepettségét, az átvert lány szégyenét látni nagyon szomorú volt. Még a csaló motivációit ismerve is érzelmes és felkavaró volt felfogni, hogy mi történt itt. Ezt a részt kétségtelenül nehéz volt feldolgoznunk.

Ezt is szeretjük