A hazajutás is nehéz lesz: késő délután is lesznek lezárások
A fél várost lezárják ma, de a vasút sem jár úgy, ahogy szokott. Komoly felfordulás várható.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közösségi és az autós közlekedésben is változások várhatóak hétfőn, mivel Angela Merkel német kancellár budapesti látogatása miatt több főútvonalat is lezárnak időszakosan a fővárosban.

Egy alagút támfalának megcsúszása miatt pedig nem járnak vonatok a Déli pályaudvarra. Kaotikus hétfő elé néznek a budapestiek és a fővárosba ingázók.

A metrót és a villamost ajánlja a BKK

A BKK közleménye szerint lezárják a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Károly körút-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Attila út útvonalat és a Budai Várba vezető utakat.

A BKK külön felhívta a délelőtt, illetve késő délután a Liszt Ferenc Repülőtérre utazók figyelmét, hogy a szokásosnál legalább egy órával korábban induljanak el, hogy biztosan elérjék járatukat, mivel az adott időszakban egy-egy órán keresztül nem éri el a repteret a 200E autóbusz.

Azt javasolják. hogy aki teheti, lehetőség szerint használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az utasforgalom függvényében a szokásosnál sűrűbben közlekedő metróvonalakat, valamint 4-es és 6-os villamost.

Tapasztalataink szerint reggel sem a 2-es metró, sem pedig a 2-es villamos nem érintette a Kossuth Lajos teret.

A nap folyamán időszakosan változások várhatóak a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, 7-es, 8-as, 9-es, 16-os, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 200E, 233-as, 239-es autóbusz, a 72-es, 73-as, 74-es trolibusz, valamint a sikló menetrendjében.

A forgalomkorlátozások miatt módosuló járatokról a főbb közlekedési csomópontokban, a megállókban munkatársaik személyesen is adnak információt, de azt kérik, indulás előtt tájékozódjanak az utasok a közlekedési változásokról a BKK honlapján, illetve a BKK Info alkalmazás segítségével.

Leállt a Déli pályaudvar

A Déli pályaudvar lezárása miatt több elővárosi vonatot töröltek hétfőn - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a vasúttársaság a Kelenföldi pályaudvar szűk keresztmetszete miatt törölte az összes személyvonatot Százhalombatta és a Déli pályaudvar között, míg a Martonvásár és a Déli pályaudvar közötti vonatok közül csak három közlekedik hétfőn. A vonatok a Kelenföldi pályaudvarig, illetve onnan indulva közlekednek.

A Mávinform vasárnapi közleménye szerint a Déli pályaudvar lezárása naponta átlagosan 250 járatot érint, a forgalom átszervezése zökkenőmentes, a Kelenföldi és a Keleti pályaudvar képes kiszolgálni az ideiglenesen életbe léptetett vágányzári rendet.

Hétfőtől határozatlan ideig az IC 201 - AGRAM - és az IC 958 - GÖCSEJ - ugyancsak Kelenföld végállomással üzemel. A MÁV-START Zrt. kezelési költség nélkül visszatéríti a menetjegy árát azoknak, akik emiatt lemondanak utazási szándékukról.

Az utasok részletes felvilágosítást a MÁV-START honlapján találnak.
A vasúttársaság továbbra is vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között. A BKK 139-es járatokon érvényesek a vasúti menetjegyek és bérletek.

Fotó a pályaudvarról: MTI/Marjai János.

Ezt is szeretjük