Megdöbbentő, hogy néz ki egy budapesti villamos szűrője: a tüdőnk is ilyen szennyezésnek van kitéve

A főpolgármester egy közösségi gyűlésen mutatta meg, hogy hogyan néz ki egy budapesti villamos szűrője mindössze két hét használat után.

Így néz ki egy budapesti villamos szűrője két hét után
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsony Gergely főpolgármester egy közösségi gyűlésen mutatta meg, hogy hogyan néz ki egy budapesti villamos szűrője mindössze két hét használat után.

A szűrőről készült képet a Levegő Munkacsoport osztotta meg a Facebook-oldalán.

Így néz ki egy budapesti villamos szűrője két hét után

A főpolgármester a közlekedésből eredő légszennyezés csökkentési lehetőségeiről szóló közösségi gyűlésen mutatta meg az eredetileg világos színű szűrőt. Az erről készült fotó magáért beszél.

A szűrő csupán két hétig volt egy Budapesten járó villamoson. A Levegő Munkacsoport munkatársai a bejegyzéshez mellékelt szövegben azonban figyelmeztetnek rá, hogy a tüdőnk nem csak két hétig van kitéve a levegőszennyezésnek. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

6 város látképe szmoggal és anélkül: erőteljes fotópárok hívják fel a figyelmet a szomorú jelenségre

A légszennyezettség még mindig nagy problémát jelent szerte a világban, a probléma főleg a nagyvárosokat és környezetüket érinti. A jelenséget nehéz észrevenni a mindennapokban, pedig szembetűnő a változás.

6 város látképe szmoggal és anélkül: erőteljes fotópárok hívják fel a figyelmet a szomorú jelenségre

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük