Csodálatos, eldugott kert nyílt a fővárosban: így segítenek benne a rászorulóknak

Megindító kezdeményezés!

Budapest Bike Maffia Farm
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Új fejezettel bővül a Budapest Bike Maffia már eddig is tiszteletre méltó és példaértékű története. A civil szervezet megnyitott egy 2400 négyzetméteres kertet Újbuda és Budaörs határán, mellyel természetesen segítségnyújtás a céljuk a kevésbé szerencsés embertársaink számára.

Budapest Bike Maffia Farm

A júniusban megnyitott kert eredetileg egy idős házaspáré volt, ők töltötték itt éveken át a szabadidejüket, majd az ő gyermeküktől vette át tavaly a Budapest Bike Maffia csapata.

Egy évbe telt, mire felmérték és megtervezték a területet és az ott folyó tevékenységet, majd beindították a termelést. Bár most még nem használják ki az összesen 2400 négyzetméter teljes egészét, a jövőben ez lesz a cél, és szépen haladnak is ezen az úton. 

GettyImages-1178378042
Fotó: Maria_Castellanos / Getty Images Hungary

A Budapest Bike Maffia egyik legfontosabb tevékenysége, hogy a létminimum alatt élő, jórészt hajléktalan embereken segítsen, például úgy, hogy igyekszik megfelelő, tápértékkel bíró, normális élelemhez juttatni őket. 

Ezt mostantól részben a farm veteményesében megtermő zöldségekkel oldják meg, míg az itt termő gyümölcsökkel a gyermekotthonokat keresik fel. Vagyis minden, ami itt megterem, adományba kerül, nem pedig kereskedelmi forgalomba.

A kert működéséről és fontosabb tevékenységeiről ide kattintva, a We Love Budapest oldalán olvashatsz részletesebben.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Veszélyes, ha ilyesmit hozol haza az Európán kívüli nyaralásodról! Figyelmeztetést adtak ki a szakemberek

Ezt sokan nem tudják, de óriási problémákat okozhat!

Elolvasom

A képek illusztrációk, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük