Bele lehet halni ebbe az érzésbe az orvosok szerint: szó szerint megszakadhat a szív

Szomorú dologra jöttek rá a tudósok a boldogsággal kapcsolatban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Szomorú dologra jöttek rá a tudósok a boldogsággal kapcsolatban.

Mindenki boldog szeretne lenni, hiszen ez a legjobb érzés a világon, ám az orvosok szerint a túlzott vidámság akár életveszélyes is lehet.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy a nagy öröm által kiváltott felfokozott érzelmi és fizikai állapot kifejezetten rizikós a szívnek.

Halálos lehet a boldogság

Van az a fajta boldogság, amikor az ember szinte érzi, hogy belehasad a szíve a nagy örömbe. Ez az az állapot, ami egy különös jelenség, a happy heart syndrome, vagyis a boldog szív szindróma előszobája, és főként a nőkre veszélyes.

Ilyenkor egy pozitív élmény hatására hatalmas érzelmi lökéshullám vonul át a szervezeten, megterhelve a szívet és az érrendszert, ami súlyos esetben szívrohamhoz vezethet, az pedig halálos kimenetelű lehet.

A Zürichi Egyetemi Kórház kardiológusai szerint az orvosoknak nemcsak a stresszhez és a depresszióhoz hasonló negatív tényezőket kellene számításba venniük a szívroham okainak vizsgálatánál, hiszen már biztosak abban, hogy az örömteli események ugyanakkora eséllyel vezethetnek ilyenhez.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A 7 legveszélyesebb szakma

Nézd meg, mely szakmák tartoznak a legveszélyesebbek közé! Te ismersz olyanokat, akik érintettek az ügyben?

Neked veszélyes a munkád? Képeken 7 kockázatos szakma

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük