Így változott meg a tömegközlekedés június 1-jétől

Új buszok, kibővített menetidők

A legtöbb módosítást június 1-jétől vezetik be.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár elejével számos változás és módosítás lép életbe a budapesti tömegközlekedésben - áll a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

A főpolgármester, Tarlós István célja az elöregedett buszok folyamatos cseréje, így a BKK különböző fejlesztéseket tervez és visz véghez, amibe a járműpark teljes megújítása is beletartozik.

Változások júniustól

A legnagyobb és legelőnyösebb változás az, hogy a bérletpénztárak közel fele június 1-jétől tovább tart nyitva, valamint elsőként a Nyugati pályaudvarnál éjjel-nappali nyitva tartással üzemel. Az új rendszer igazodik az utasforgalomhoz, amivel könnyebb és egyszerűbb lesz a jegy- és bérletvásárlás. Azok a jegypénztárak, amiket este 11 óráig vehetünk igénybe, a város forgalmasabb pontjain üzemelnek. A legtöbb módosítás 2013. június 1-jétől lép életbe.

Még több új busz és járatváltozások

További új akadálymentes autóbuszt és trolibuszt állítanak be a közlekedésbe az utasok kényelme érdekében. Az utazóközönség igényeihez igazodva, illetve a megnövekedett turizmus következtében a nyári hónapokban több menetrendi változás is életbe lép. Tehát több járat is kibővített üzemidővel és hosszabb távon közlekedik.

A közlekedési központ információi szerint a 7-es és 33-as buszcsalád járatai alakulnak át Budafokon, Nagytétényben, Zuglóban, Rákospalotán és Újpalotán, ahol színvonalasabb járművek sűrűbben közlekednek majd a belváros felé.
A Fővám és a Kálvin téren befejeződtek az M4-es metró építéséhez kapcsolódó felszíni munkák, így e hét péntektől, a műszaki átadást követően mindkét tér teljes egészében megnyílik a gyalogosforgalom számára, valamint emiatt a 83-as trolibusz is teljes útvonalon közlekedik majd.

Fotók! Így néznek ki a várva várt égszínkék buszok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egyéb változások

A 218-as solymári busz hosszabbított üzemidővel jár majd vasárnaponként, amikor egy órával kitolják a járat közlekedését. A 37-es és 37A jelzésű villamosok is megállnak a korábbi nevén MÁV X. kapu megállópárnál június 16-tól. Ettől az időponttól Salgótarjáni utca, temető néven nyílik meg a megálló.
A 79-es trolibusz menetrendje annyiban módosul, hogy hétvégén nem közlekedik. Az 51-es és 52-es villamosok már teljes hosszon járnak.

A Margitszigetet érintő 26-os autóbusz a nyári időszakra nagyobb kapacitással és sűrűbben közlekedik a 224-es busszal együtt június 1-jétől. Az előbbi június 15-től az Árpád híd irányába megáll majd a szigeti bejárónál is, a megálló neve Margitsziget lesz. Szintén a nyári időszakra május 1-től indították el a 171-es buszjáratot, ami gyorsabb közlekedést biztosít a Csepeli Strandfürdőhöz.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Ismét egy új busz

A Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére új midibuszokat állítanak a forgalomba júniustól, amelyek nagyobbak egy hagyományos kisbusznál, de kisebbek egy normál méretűnél. Súlyuk könnyebb, éppen ezért nem is olyan tartósak. Budapesten az Infoparkba közlekedik a 203-as alacsonypadlós és környezetbarát midibusz munkanapokon, hétvégén pedig 27-es buszként a Gellérthegyen jár majd. A buszok teljesen légkondicionáltak, a kerekesszékkel utazóknak rámpa, valamint térdeplőfunkció segíti a ki- és beszállást. A buszokon a téli hagyományos radiátorok mellett az ajtóknál részleges padlófűtés és tetőfűtés teszi kényelmesebbé az utazást.

Ezt is szeretjük