Fontos változás a BKK járatain: a tanév vége miatt döntöttek így
Több változásra is számítani lehet a budapesti tömegközlekedési eszközökön.

bkk-busz2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Életbe lépett az iskolai szünetben érvényes menetrend. Ezzel együtt a koronavírus-járvány mérséklődésének köszönhetően, az utasok kényelmét szolgálva, újabb ideiglenes intézkedéseket oldanak fel a BKK járatain.

A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján június 15-én, kedden véget ért az idei tanév. Ennek megfelelően június 16-án életbe lépett az iskolai szünetben érvényes menetrend, szerdától már eszerint járnak a BKK járatai Budapesten.

Már jegyet is lehet venni a járművezetőnél

A járványveszély csökkenésének köszönhetően ugyanettől a naptól már nem zárják le a járművek első üléseit, azokat bárki szabadon használhatja. Az elkülönítés célja az volt, hogy megóvja a járművezetők egészségét, akiknek a munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy a főváros közösségi közlekedése a járvány ideje alatt is leállás nélkül, teljes kapacitással, megbízhatóan működjön.

bkk-busz1
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Újraindult a járművezetői jegyértékesítés is, a járművezetőnél váltott vonaljegy 450 forintba, az előre váltott vonaljegy pedig 350 forintba kerül, azaz utóbbi 100 forinttal kedvezőbb árú. A fővárosban jelenleg több mint 370 automatában, számos ügyfélközpontban és pénztárban, valamint több viszonteladónál van lehetőség vonaljegyet vásárolni. Számos egyéb termék mobiljegyként is előre megvásárolható. Az értékesítési helyszíneket legegyszerűbben egy térképes felület segítségével a BKK Pontkereső oldalán érdemes megnézni.

Vannak olyan megállók, ahol továbbra is kell maszkot hordani: a BKK közölte a részleteket

A BKK arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat.

(Borítókép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ezt is szeretjük