Fontos változást jelentett be a BKK: sok utas örülni fog a fejlesztésnek
Már mobilapplikációban is megvásárolhatók a negyedéves és éves BKK-bérletek.

bkk-mobiljegy
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb termékekkel bővült a mobiljegyrendszer, hétfőtől már a negyedéves és a kedvezményes éves Budapest-bérletek is megvásárolhatók okostelefonon, valamint megújul az ehhez szükséges applikációk menüstruktúrája is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a felhasználók 71 százaléka a telefonon elérhető termékeket ugyanolyan jónak vagy jobbnak tartja, mint a papíralapú jegyeket, bérleteket.

A társaság ügyfél-elégedettségi kutatásából kiderült, a fővárosban közlekedők nyitottak a mobiljegy használatára, és igénylik, hogy a bérletek és a napijegy típusú termékek mobiltelefonon is elérhetők legyenek. Ennek az elvárásnak eleget téve hétfőtől a kedvezményes éves és a negyedéves Budapest-bérletek is elérhetők a Közlekedési Mobiljegy, a K&H mobilbank, a Simple és a VoxPay alkalmazásokban, augusztustól pedig már a szemeszterre szóló bérletek is megvásárolhatók a diákok számára - írták.

A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy aki a havi bérletét jelenleg is mobiltelefonon használja, illetve aki papíralapú havi vagy hosszabb időszakra szóló bérletet szokott vásárolni, annak mindenképp megéri váltani: amellett, hogy a mobiljegy használata praktikus, a negyedéves bérlettel majdnem 10 nappal tovább lehet utazni, mint három darab havi bérlettel, hiszen 100 napig érvényes.

A cikk az ajánló után folytatódik

A mobiltelefonon megvásárolt napijegyek és bérletek használata lényegében megegyezik a papíralapú termékek használatával. A különbség csupán annyi, hogy az elsőajtós járműveknél, illetve a metróállomásokon a mobiljegy esetében egy kódot kell beolvasni a telefonnal, majd a képernyőn megjelenő mozgó ábrát kell megmutatni a járművezetőnek vagy a metróállomáson beléptetést végző személyzetnek - írták a közleményben. A mobiljegy használatról minden további fontos információ megtalálható a bkk.hu/mobiljegy oldalon.

Kiemelt kép: BKK

Mit művelnek ezek az emberek a metrón?

A föld alatt közlekedő járművön a mélység és a sötétség miatt már eleve kissé misztikus hangulat uralkodik, emiatt pedig még különösebbnek hat, amikor valami extrémet lát az ember.

Ezt is szeretjük