Mától újabb szigorítás jön a BKK járatain: a koronavírus miatt hozták meg a döntést
Fontos döntést hozott a Budapesti Közlekedési Központ a járművezetők egészsége érdekében.

DBZOL20200615004
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a fővárosi járművezetők védelme érdekében március 29-től, hétfőtől átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, és a járművek első részét kordonnal zárják le.

Március 29-től, hétfőtől a járművezetők védelmében a buszokon és a trolibuszokon nem lehet használni az első ajtót, a járművekre a második, a harmadik vagy a negyedik ajtónál lehet felszállni. Ezzel egy időben - a tavalyival azonos módon - lezárják a járművek vezetőfülkéhez közel eső részét.

Rendkívül fontos a járművezetők védelme

Az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentse. Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét, védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is.

koronavírus-bkk1
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A BKK és szolgáltatói továbbra is mindent megtesznek az utasok védelmében. A járvány visszaszorításának érdekében naponta fertőtlenítik a járművek vezetőállásait és a teljes utasteret, különös tekintettel azokra a felületekre, amelyekkel az utasok érintkeznek: ülések, kapaszkodók, nyomógombok. A járműveken kívül a metróállomások utasforgalmi területeit, a mozgólépcsők korlátait is - a megszokott napi takarításon felül - minden éjjel fertőtlenítik.

Érdekes adatokat mért a BKK 5 számlálója: 2020-ban így változott a forgalom Budapesten

15 százalékkal többen bicikliztek Budapesten tavaly, mint egy évvel korábban.

(Borítókép forrása: MTI/Balogh Zoltán)

Ezt is szeretjük