Kétfejű kutyákat gyártott a szovjet tudós: 6 elképesztő kísérlet a tudomány nevében

6 szokatlanul bizarr állat- és emberkísérlet a múltból.

Bizarr tudományos kísérletek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tudomány fejlődése érdekében a kutatók olykor egészen embertelen, erkölcstelen kísérleteket is végrehajtottak. 

A pszichológia és az orvostudomány területén is zajlottak olyan vizsgálódások, amelyek erőteljesen megkérdőjelezhetők, igaz, a szakemberek és általuk az emberiség is valamelyest közelebb juthatott egy-egy jelenség megismeréséhez, megértéséhez. Persze az is előfordult, hogy a vizsgálódások egyszerűen zsákutcának bizonyultak. 

Bizarr kísérletek

A következő kísérletek különös fejezetei a tudománytörténetnek. Egyiket-másikat nem lehet borzongás nélkül felidézni. A kétfejű kutya mellett a fogságban agresszívvá váló egerek vagy az - enyhe - nyomás hatására a másik embert megkínzó alanyok története is elgondolkodtatja az embert.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük