Bizarr módon táplálkozik a húsevő növény: foglyul ejti a békát, de a talpa nem kell neki

Ezek a húsevő növények bizarr módon jutnak táplálékhoz, tápanyagokhoz.

Bizarr húsevő növények
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rovaremésztő vagy gyakoribb nevükön húsevő növények bizonyos fajai meglehetősen bizarr módon táplálkoznak.

Ezek a növények félig olyanok, mint a fotoszintetizáló növénytársaik, tehát a földből veszik fel a nedvességet és a tápanyagokat, másfelől azonban élőlények, rendszerint rovarok vagy kis méretű állatok elemésztéséből nyerik azokat. Ez a kétféle táplálkozási mód összefügg a lelőhelyükkel: rendszerint olyan helyeken élnek, ahol alacsony táptartalmú a talaj, de két forrásból képesek fennmaradni.

Bizarr húsevő növények

Tucatnyi növénycsaládba körülbelül ezer ilyen növényfaj tartozik, melyek közül a következő galériában olyanokat mutatunk be, melyek bizarr módon "táplálkoznak".

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük