Furcsa kis állat született Szegeden: nem csak a külseje, a szaga is szokatlan
Ismét binturong született a Szegedi Vadasparkban.

1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Binturong született a Szegedi Vadasparkban, a cibetmacskafaj kölykét már a látogatók is megfigyelhetik az Ázsia-ház melletti kifutójukban - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t. A szülőpár, Tao és Shien az európai fajmentő program keretében 2012-ben érkezett a szegedi állatkertbe, és már gyakorlottnak számítanak, tavasszal világra jött kölykük a tizenegyedik.

A többi közt a jó tartási körülményeknek köszönhető szaporulat kiemelkedőnek számít, az európai állatkertekben a faj csupán 160 példányát gondozzák. A nőstényeknek - három hónapos vemhesség után - évente kétszer születik kölykük, alkalmanként leggyakrabban kettő, de az utódok száma időnként eléri a hatot is.

A különleges binturong

A binturongok az Indokínai-félsziget sűrű erdeiben élnek, a Természetvédelmi Világszövetség adatai szerint egyre csökkenő számban. Elsősorban az élőhelyének elvesztése, a fakitermelés és az ültetvények térhódítása, valamint a vadászat, vadbefogás veszélyezteti. Ha valamiről megjegyzik az emberek a nevüket, az egy különleges tulajdonságuk: a szaguk a pattogatott kukoricáéra emlékeztet.

Fotók: Szegedi Vadaspark

Ezt is szeretjük