Takarítónak öltözve pingálta ki a metró ablakát a művész - Banksy visszatért

Banksy maszkviselésre buzdít a londoni metrón.

london-metro
beauty and style
Top olvasott cikkek

Banksy brit graffitiművész visszatért a londoni metróba, és maszkviselésre biztatja a briteket. A művész Instagramján posztolt ki egy videót, amelyen takarítónak beöltözve, maszkot viselve látható. Egyúttal a kíváncsiskodó utasokat is távol tartja a patkányrajzoktól, amelyeket éppen a metrókocsi falára stencilez.

A londoni közlekedési vállalat közleménye szerint a graffitiket néhány napja már eltávolították a metrókocsi faláról szigorú graffitiellenes szabályzatukra hivatkozva. A grafikán, amely az If You Don't Mask, You Don't Get címet viseli, a járvány ihlette pózokban, maszkkal láthatók emblematikus patkányai.

Az egyik rágcsáló, amit a Circle Line metróvonal kocsijára stencilezett, éppen tüsszent, egy másik pedig fertőtlenítőgélt nyom ki. A művész a vezetőfülke ajtajára fújta fel a nevét is - számolt be róla a BBC News. A videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt, de most ismét kint jár.

A londoni metrón kötelező a maszkviselés az utasok számára. A közlekedési vállalat azonban elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról. Mint hozzáfűzték, szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre biztató művet. A Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

10 mellbevágóan őszinte kép a mai világról

Manapság számos társadalmi problémával kell szembenéznünk. Nem véletlen, hogy a művészek is egyre gyakrabban foglalkoznak ilyen jellegű kérdésekkel.

Ezt is szeretjük