Új fejlemény a szétválasztott bangladesi ikrek állapotában: a magyar alapítvány jelentette be
A Cselekvés Alapítvány közleménye szerint magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike.

bangladesi-sziami-ikrek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cikkünk megjelenése óta újabb közleményt adott ki az alapítvány. A frissebb információkat ide kattintva olvashatod.

Magához tért a fejüknél összenőtt, és a múlt héten sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyike, és a másiknak is önálló a légzése - közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken. Mint írták: a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike, Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

A másik kislány, Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de már önálló légzéssel. Azt írták, a többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint harmincórás koponya- és agyszétválasztás.

ikrek-orvosokkal
Fotó: MTI/AP/Berner Miklós

Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség - tették hozzá. A szervezet alapítói - Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője és Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész - és aneszteziológiai csapatuk vezetője, Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

Közleményük szerint az augusztus 1-én és 2-án végzett maratoni műtétet követően orvosaik egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására. A szétválasztó műtétről korábbi cikkünkben olvashatsz.

A fotók archív felvételek. Kiemelt kép:  MTI/EPA/Abir Abdullah

8 csodálatos gyógyító, akiknek sokat köszönhet a világ

A következő képeken olyan nőket mutatunk, akik fontos szerepet játszottak, illetve úttörők voltak az egészségügy történetében.

Ezt is szeretjük