Egészben bekapott egy bálna egy felnőtt férfit: meglepő, hogyan úszta meg sérülés nélkül

A férfinak eleinte fel sem tűnt, hogy bekapta egy bálna, csak miután minden elsötétült körülötte.

GettyImages-561074155
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rainer Schimpf természetfotós Dél-Afrika partjainál búvárkodott, hogy lencsevégre kapja a látványos szardínia vándorlást.

Ahogy a tehetséges fényképész épp rögzítette a szardínia raj mozgását, váratlanul bekapta egy trópusi vagy másnéven Bryde-bálna.

A bálna bekapta a férfit

Szerencsére egyetlen karcolás nélkül megúszta a kalandot, de ha a bálna úgy döntött volna, hogy inkább alámerül a mélységekbe, akkor minden bizonnyal megfulladt volna a férfi. A nem mindennapos eset jól végződött, mert a nagy testű vízi emlős észlelte, hogy egy ember került a szájába, és kiköpte ahelyett, hogy magával vitte volna.

A természetfotós úgy emlékszik vissza, hogy a bálna szájában töltött ideje már azelőtt véget ért, hogy felocsúdhatott volna, hogy mi történt vele. Egyáltalán nem rémisztette meg az eset, azóta is szívesen jár vissza a vízbe.

- Kevesebb mint két másodpercet voltam a szájában. Abban a két másodpercben azonnal rájöttem, hogy valami megragadott, és összenyomta a csípőmet. Tudtam, hogy egy bálnával van dolgom - nyilatkozta a férfi.

- A második gondolatom az volt, hogy nem fog tudni lenyelni, mert nem elég nagy a torka ahhoz, hogy elférjen benne egy ember. Végül arra jutottam, hogy nagy valószínűséggel velem együtt le fog merülni. 

- Visszatartottam a lélegzetemet, és felkészültem a merülésre. Egy 15 tonnás állattal nem lehet megküzdeni, így csak kapaszkodtam, nyugtattam magam, hogy ne essek pánikba. Szerencsére végül kiköpött - zárta gondolatmenetét a fotós.

A cikk az ajánló után folytatódik

Miután Rainer Schimpf hazaért, és megvizsgálta a testét, konstatálta, hogy gyakorlatilag egyetlen karcolás nélkül megúszta a bálnával való találkozást. Így visszagondolva örül annak, hogy egy bálna "ette meg", semmint egy cápa. 

Valójában épp ez okozta a figyelmetlenségét - úszás közben annyira arra fókuszált, hogy a körülötte lévő cápákat kémlelje, hogy észre sem vette, hogy közben egy trópusi bálna szájába került, csak miután teljesen elsötétült körülötte a világ. 

Elképesztően közel merészkedett a csónakhoz a kíváncsi bálna

A bálnát nagyon sokáig senki nem vette észre, pedig jóformán már hozzáért a csónakhoz is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük